Ukrajna felszólította a Vöröskeresztet, hogy ne nyisson Oroszországban irodát

2022. március 27. 22:37

A Vöröskereszt vezetője korábban arra kérte Oroszországot, hogy segítse elő a Vöröskereszt iroda megnyitását a Don menti Rosztovban.

2022. március 27. 22:37
null

Ukrajna arra kérte a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát (ICRC), hogy ne nyissa meg a Dél-Oroszországban tervezett irodát, mondván, hogy az legitimálja Moszkva „humanitárius folyosóit”, valamint az ukránok állítólagos elhurcolását és erőszakos deportálását – olvasható a BBC-n.

Az orosz sajtó korábban arról számolt be, hogy a Vöröskereszt vezetője arra kérte Oroszországot, hogy segítse elő a Vöröskereszt iroda megnyitását a Don menti Rosztovban, ahol Oroszország ideiglenes

szálláshelyként szolgáló táborokat emelt az ukrajnai menekülteknek.

Mihajlo Raduckij, az ukrán parlament közegészségügyi bizottságának elnöke felszólította a Vöröskeresztet, hogy változtassa meg a terveit.

A bizottság felszólítja a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát, hogy ne legitimálja a „humanitárius folyosókat” az Orosz Föderáció területén,

és ne támogassa az ukránok elrablását és erőszakos deportálását

– fogalmazott Mihajlo Raduckij.

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / Pool /AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Madasa Hatter
2022. március 28. 15:15
Az ukránok a kutyát sem érdeklik. Európa pöcegödre. 30 éve lopják szét a saját embereik, most épp amerikai segédlettel, az ukránok meg nézik mint a birkák. Megfőzték maguknak, most majd meg is eszik.
Fila2020
2022. március 28. 07:39
Az ukránok nagyon nem szeretnék, hogy a Vöröskereszt orosz nemzetiségű ukrán állampolgároktól kapjon információkat az Ukrajnában történtekről.
minekkellregisztralni
2022. március 28. 06:32
Ukrajna olyan mint a hisztis gyerek. Rohadjon meg Washington, mikor fogja kitenni a szűrét ennek színészbohócnak?! Addig egész Európa, meg a gabonára váró közel-keleti országok mind szívnak!
írmag
2022. március 28. 02:36
Ezzel a fogalmazással együtt nem kellene a humánumot is megemlíteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!