Területvédelmi osztagok alakulnak Kárpátalján

2022. március 23. 17:55

Az önkéntesek feladata a közigazgatási épületek, intézmények védelme, valamint a közrend fenntartása lenne.

2022. március 23. 17:55
null

A 18. életévüket betöltött nők és férfiak is jelentkezhetnek a kárpátaljai kistérségekben a helyi területvédelmi osztagokba. A magyar–ukrán határ közelében található Péterfalvai Kistérség közösségi oldalán közzétett tájékoztatás szerint a feladat a

közigazgatási épületek, intézmények védelme, valamint a közrend fenntartása.

„A hadiállapotra való tekintettel a katonai közigazgatás arra szólít fel, hogy minden kistérségben a helyi lakosokból alakuljanak meg a helyi területvédelmi osztagok, amelyek elsődleges feladata a közigazgatási épületek, intézmények védelme és a közrend fenntartása lesz.

Jelentkezni lehet a 18. életévüket betöltő nőknek és férfiaknak.

Kistérségünk minden településén létre kell hozni ezeket az osztagokat. Jelentkezni, információt kérni lehet a polgármesteri hivatalban, községeinkben pedig a helyi elöljáróknál” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: Illusztráció / Kárpátalja.ma 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. március 24. 05:31
„A hadiállapotra való tekintettel a katonai közigazgatás arra szólít fel, hogy minden kistérségben a helyi lakosokból alakuljanak meg a helyi területvédelmi osztagok, amelyek elsődleges feladata a közigazgatási épületek, intézmények védelme és a közrend fenntartása lesz." A "Magyar Nemzeti Arcvonal" szervezetet felszámolták, vezetőjét, a szakszerűtlen, elhibázott eljárás közben bekövetkezett, akár provokált, baleset kapcsán börtönbe került... Nehezményeztem a kormány eljárását több okból is... A szervezet kormánytámogatással, de legalább is jóindulatú elnézésével létesült... Kormányok jöttek, kormányok mentek, az MNA működhetett, megtűrték, vagy éppen támogatást kapott.., még a Gyurcsány korszakban is simán létezhetett, s vagy fél-tucat éven át Orbán kormánya alatt is... Nehezményeztem a felszámolását, hibának tartottam, mint írtam, egy kormány bármikor kerülhet olyan helyzetben, hogy szüksége lehet a "nem-hivatalos" segítségre... Az MNA képzett vezetői a territoriális szervezet alapját jelenthették volna, amire napjainkban akár szükség is lehet, szükség is mutatkozik... S ne hallgassuk el, az MNA működési területén meghatározóan járult hozzá a közbiztonsághoz... Ezt a tényt igazolta az újságírók nekikeseredett erőfeszítése, hogy az érintett helyi lakosságtól valamiféle, a felszámolást helyeslő, nyilatkozathoz jussanak, rossz szót nem, de elzárkózást tapasztalhattak... Napjaink forró eseményei megfontolást, elgondolkodást, átértékelést, igényelnek...
Cogito ergo sum
2022. március 23. 22:16
Nincs bajom, tán még kedvelem @Lauder Stentonist, de ez nem az igazi formája régebben a nagy Mandi reset előtt jobb volt az öreg galiciáner. Márainak tulajdonított idézet szerint "Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik közt föltűnően sok a zsidó." Pedig ők is tudják az igazat róla. https://neokohn.hu/2020/04/22/az-antiszemita-marai/ részlet „A zsidókkal baj van. Nem az a baj, hogy a sok szenvedésből és nyomorúságból nem tanultak semmit – ki tanult valamit? Senki. Nem, az a baj, amit tanultak. Megtanulták a fasizmust, s a maguk zsidó módján csinálják tovább. Megtanulták, hogy a nihil forradalma, ez az anarchikus életérzés lehet üzleti, társadalmi gyakorlat. Minden szabad és lehet, csak mert lehet. Ennél veszélyesebb leckét nem is tanulhattak. S hajlamuk van erre.” P.S. Az utolsó idézet tökéletesen illik Soros Györgyre és a mai Ukrán vezetésre
ujujuj
2022. március 23. 18:54
A nyugati világ gúnyolódik a ruszkikon, hogy "méghogy náci szabadcsapatok ukrajnában" , erre tessék, a szemük láttára csinálnak egyet, csak úgy emberjogilag. De fegyvert azért küldjünk. Hova a picsába tűnt a pofátlanság határa?
krampus
2022. március 23. 18:43
rejtett sorozas!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!