Szovjet érából származó felderítő robotrepülő zuhant le Horvátországban

2022. március 11. 11:48

Bár szakértők véleménye szerint pilóta nélküli jármű zuhant le, ugyanakkor sajtóhírek alapján a roncstól nem messze két ejtőernyőt is találtak.

2022. március 11. 11:48
null

Csütörtök este, a horvát fővárosban érdekes eseménynek lehettek tanúi a gyanútlan járókelők. Ugyanis éjfél előtt nemsokkal lezuhant egy repülőgép a Jarun tó mellett, amelynek robbanását még a város központjában is hallani lehetett,

a helyszínen három méter átmérőjű kráter keletkezett.    

A szakértők véleménye szerint, egy feltehetően Ukrajnából elindított, TU-141 típusú szovjet harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le a horvát főváros területén – írta meg az ATV, az Index.hr című helyi hírportál információi alapján.

 

A lakosok bejelentés után, a rendőrség azonnal kiérkezett a helyszínre. Bár szakértők véleménye szerint pilóta nélküli jármű zuhant le, ugyanakkor sajtóhírek alapján a roncstól nem messze két ejtőernyőt is találtak. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy a roncsokról készült fotókat, felvételeket ne osszák meg az interneten. Az ügyben még nem szólalt meg az illetékes minisztérium – írja az MTI.

Az alábbiakban tekinthető meg a helyszínelésről készült videó: 

 
Nyitókép forrása: Twitter

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. március 13. 12:59
Szijjártó, mint mindent, ezt is csak utólag tudta meg.
Spontán
2022. március 12. 12:18
Miért nincs kép a roncsról?
labellohu
2022. március 12. 09:21
Ilyen szerkezetek már csak az ukránoknál vannak hadrendben! Ez nem zavar senkit? Miért ebbe az irányba indították el?!
budapesti
2022. március 11. 22:41
Az eddigi kommentek alapján kirajzolódik egy olyan verzió lehetősége, hogy "miután a magyarok nem hallgattak a szép szóra" (ukrán nagykövet asszony pedig megmondta nekik, hogy "álljatok a mi oldalunkra a háborúban, ha jót akartok"), most megmutatjuk a magyaroknak, hogy álljanak a mi oldalunkra, ha jót akarnak ("mert amilyen béna nálatok a légtérfelügyelet még a légvédelem, akár Paksot is fel tudnánk robbantani, ha akarnánk").
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!