Novák Katalin folytatta egésznapos látogatását az ukrán határ mentén

2022. március 22. 17:13

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök folytatta egésznapos látogatását kedden az ukrán határ mentén, ahol felkereste Beregsurányt, Fehérgyarmatot és Tiszabecset.

2022. március 22. 17:13
null

A megválasztott államfő a közmédiának nyilatkozva tapasztalatait úgy összegezte: a három településen olyan összefogás valósul meg, amelyben nemcsak a humanitárius és segélyszervezetek, hanem az ott élő helyi emberek is kiveszik a részület. Ők, ha arra van szükség, főznek, segítenek az áruk bepakolásában, segítenek a tolmácsolásban – fűzte hozzá.    

„Mindenki teszi a dolgát”, a polgármesterek, a jegyzők, az önkormányzati hivatalok munkatársai, és a járási és kormányhivatalok vezetői - sorolta.    

Novák Katalin szerint az látszik, hogy a helyszíneken egy jól összeszokott csapat dolgozik,

ahol mindenki tudja, hogy mi a dolga. Kitért arra, hogy a települések között munkamegosztás van, a segélyszervezetek egy-egy településre koncentrálnak és a helyi vezetőkkel együtt szervezik a segítő tevékenységet. „Ez azért is fontos, mert így mindenki tudhatja, hogy jó helyre kerül az a segítség, amit útnak indít” – mondta a megválasztott köztársasági elnök.    

Novák Katalin szólt arról is, hogy most már több mint három hete tart a háborús helyzet és „mi mindannyian azon dolgozunk, hogy minél előbb ismét béke legyen, de addig is szükség van még a segítségre”.    

Beszámolt arról is, hogy sok menekült családdal is találkozott. Szavai szerint ők nagyon nehéz helyzetből indulnak el, sokaknak lebombázták az otthonát és 20 percük volt összepakolni az egész életüket.

A háború családokat szakított szét,

az édesapákat, a fiaikat otthon kellett hagyniuk Ukrajnában és így indultak neki a nők gyermekeikkel együtt a hosszú útnak - mondta.   

„Jó látni, hogy ebben a nehéz helyzetben a magyar emberek összefogtak, (...) és mindenki ott segít, ahol tud és a segítségpontokon professzionális segítségnyújtás zajlik” – zárta szavait Novák Katalin.

(MTI)

Nyitókép:MTI/Máthé Zoltán

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. március 22. 18:11
"Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök folytatta egésznapos látogatását kedden" A másik meg horgászik?
files32
2022. március 22. 18:11
Minden ablakot megtisztított ERESZ-es fülbevalóban. Arra még jó.
foldizs
2022. március 22. 17:53
"Jó látni, hogy ebben a nehéz helyzetben a magyar emberek összefogtak, (...) és mindenki ott segít, ahol tud" Igen, Katika csak azt "felejti el" hangsúlyozni, hogy ez a civilek érdeme, nem a kormányé. A kormány ugyanis 2015 után brutálisan leépítette az összes olyan szervezetét, aminek bármi köze lehetett a menekültekhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!