Német lap: Európa, élen Magyarországgal, különbséget tesz jó és rossz menekültek között

2022. március 16. 10:59

Az Orbán-kormány az Afganisztánból és Szíriából érkező menekülteket a Soros által küldött megszállóknak bélyegezte, akiket nem szabad beengedni Európába, és akiket „jobb lenne, ha lelőnének” – írja a Die Tageszeitung.

2022. március 16. 10:59
null

A Die Tageszeitung oldalán megjelent cikk szerint Európa különbséget tesz jó és rossz menekültek között. A legjobb példa erre a menekültekkel való bánásmód 2015-ben és ma Magyarországon. Példátlan kampányban az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amelynek túl kell élnie a 2022. április 3-i parlamenti választásokat, az Afganisztánból és Szíriából érkező menekülteket a Soros György zsidómagyar filantróp és amerikai milliárdos által küldött megszállóknak bélyegezte, akiket nem szabad beengedni Európába, és akiket „jobb lenne, ha lelőnének”. A kontraszt az ukrán menekültek, köztük sok magyar származású ukrán (némelyikük uniós útlevéllel) mostani meleg fogadtatásával nem is lehetne nagyobb.

A cikk megemlítette továbbá a Neue Zürcher Zeitung egyszerű fogalmazását is: „Ezúttal valódi menekültek”, ahol a „valódi” azt sugallja, hogy a 2015-ös háború és nyomor elől menekülő emberek unalomból vagy vicces szeszélyből hagyták el otthonaikat. A Frankfurter Allgemeine Zeitungban egy szerző azt állítja, hogy „a legtöbb menekült, aki akkoriban Törökországon keresztül érkezett az EU-ba, szigorúan véve migráns volt”. A cikk szerint ez más szóval azt jelenti, hogy azok az emberek nem voltak veszélyben, az EU nem volt elég szigorú akkoriban.

(Fotó: Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a záhonyi vasútállomáson 2022. március 14-én.MTI/Czeglédi Zsolt)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2022. március 19. 23:35
Németországban azon az oldalon már minden hülye írhat cikket?
kitiltott
2022. március 19. 23:32
Nektek is ezt kellett volna .. Most nem kellene a németek adóját a jött ment senkikre pazarolni
Lanter
2022. március 19. 22:37
Két szememmel láttam,hallottam hogy hogyan bánik a patkány német az ezer euroért foglalkoztatott migránsokkal,erre kenyszerulnek mert berohadnak a gomba modra növő gyáraik a munkaerő hiány miatt,mindenárok munkaerő kell nekik a föld alol is vagy elindul a görbe lefelé
Lanter
2022. március 19. 22:28
A leggyökerebb,legférgebb,leg leg leg népség europaban az a német,rengeteg saját bőrön tapasztalt dolog miatt mondom mindezt ugy hogy az eu majd minden országába volt szerencsem... Higgyek el ott van még ott lappang a rohadt náci vér,jelen van kicsitől a nagyig az überalles deutchland ... A mindenkit lenéző szarháziak társulata...mindent es mindenkit bármi áron alávetnek vagy igy vagy ugy a saját érdekeiknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!