Mégsem állította a lengyel elnök, hogy Orbán a felelős az orosz energiafüggőségért

2022. március 27. 19:17

Tévesen szaladt végig a magyar sajtón Duda kijelentése: a lengyel elnök valójában arról beszélt, hogy nem Orbán tehet a magyar energiafüggőségről.

2022. március 27. 19:17
null

A Joe Bidennel folytatott varsói tárgyalása után interjút adott Andrzej Duda lengyel államfő a TVN24 csatornának, amelyben Magyarországról és Orbán Viktor magyar miniszterelnök Oroszország-politikájáról is kérdezték. 

Az eredeti interjúban a lengyel elnök elmondta: megérti Orbán Viktor politikájának az alapját, hiszen ennek a legfőbb viszonyítási pontja az a helyzet, amiben Magyarország találta magát és azt is kifejtette, hogy a magyar miniszterelnök nehéz helyzetben van, hiszen 

„nem ő volt az, aki a magyar államot ennyire függővé tette Oroszországtól

a gáz- és áramellátás tekintetében”.

A magyar sajtóban tévesen megjelent interjúnak az adta az alapját, hogy az eredeti TVN24 csatornán elhangzott beszélgetést a Wiadomosci nevű lengyel portál is közölte, valamiért teljesen ellentétes tartalommal. Végül ennek a portálnak a tudósítása alapján vette át a cikket a HVG és a Telex is. Később – miután a híradó.hu rámutatott a hibára – a HVG is korrigálta a cikket és elnézést kért olvasóitól.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2022. március 29. 09:26
A Wiadomosci a lengyel állami televízió hivatalos hírműsora. Olyan, mint Magyarországon a Híradó. Az interjút nem láttam, mert ahhoz előfizetőnek kell lenni, úgyhogy nem tudom, hogy Duda mit mondott. Az viszont biztos, hogy a Wiadomosci honlapján a mai napig az áll, hogy Duda azt mondta, hogy az orosz függőségért Orbán a felelős: https://wiadomosci.wp.pl/andrzej-duda-krytykuje-viktora-orbana-6751538170551232a Véletlen lenne, hogy ezt máig nem helyesbítették?
MMisu
2022. március 28. 14:04
Nem osztogatnak...... fosztogatnak!
zolizolizoltan
2022. március 28. 13:57
Duda lemondta a találkozóját Áder Jánossal. Ez mindennél beszédesebb.
jánosbácsi
2022. március 28. 13:36
Lehet csűrni csavarni a dolgot de a lengyelek csalódtak Orbánban nem véletlenül nem jöttek el menetelni. Kaczynski ugyancsak bírálta Orbánt. Orbán Viktor elvesztette utolsó szövetségesét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!