Lavrov: Az orosz és az ukrán elnök akkor találkozhat, ha közelednek az álláspontok

2022. március 28. 14:30

Az orosz külügyminiszter szerint az elhamarkodott találkozó kontraproduktív lenne.

2022. március 28. 14:30
null

Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök akkor találkozhat, ha közeledik a két fél álláspontja a kulcsfontosságú kérdéseket illetően – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a szerb sajtónak hétfőn Moszkvában.

Mint mondta,

az elhamarkodott találkozó kontraproduktív lenne.    

Az orosz diplomácia vezetője emlékeztetett arra, hogy az orosz-ukrán tárgyalások kedden Isztambulban folytatódnak. Nemcsak látszatmegegyezés kell, mint amilyet Minszkben kötöttek, hanem eredmények kellenek – hangsúlyozta.    

Hozzátette: Moszkva legfontosabb célja az, hogy abbamaradjon az öldöklés Donbaszban, amiről a nyugati nyilvánosság hallgat, és nem emelt szót akkor, amikor

több ezer civil halt meg a bombázások következtében.    

Ukrajna „demilitarizációja és nácitlanítása” a legfontosabb eleme a vágyott megegyezésnek – mondta az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov szerint az ukrán hadseregben szolgáló önkéntesek között sokan nyíltan náci elképzeléseket vallanak, ez pedig az európai értékrend szerint elfogadhatatlan.

(MTI)

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. március 28. 15:54
itt nincs mas megoldas, el kell foglalni Kijevet. amit nem szereznek meg a csatamezon, azt nem fogjak megkapni a targyaloasztalnal sem.
Dezsőke
2022. március 28. 15:49
Zelenszkij nem komoly ember. Még mindig csak viccel. Ugyanott tart a tárgyalásokban, ahol az elején. Nem veszi komolyan a helyzetet. Merthogy olyan nincs, hogy semlegesek vagyunk, csak mégse!
Dezsőke
2022. március 28. 15:47
Zelenszkij nem komoly ember. Még mindig csak viccel. Ugyanott tart a tárgyalásokban, ahol az elején. Nem veszi komolyan a helyzetet.
Gyzoltan
2022. március 28. 15:39
"Lavrov: Az orosz és az ukrán elnök akkor találkozhat, ha közelednek az álláspontok" Ez bizony nem a napokban történik meg, de nem is a közeljövőben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!