Megszólaltak a légvédelmi szirénák Kárpátalján

2022. március 12. 07:17

A megye közösségi oldalán található tájékoztatóban mindenkit arra kértek, hogy menjenek biztonságos helyre. Az utasítások szerint ezek után rádión tájékoztatják a lakosságot a további teendőkről.

2022. március 12. 07:17
null

Számos ukrán városban megszólaltak a légvédelmi szirénák szombaton kora reggel, arra figyelmeztetve a lakosságot, hogy vonuljon biztonságos helyre az esetleges orosz támadás elől – jelentette a helyi média. A beszámolók szerint légiriadó volt Kijevben, a nyugati Lvivben (Lemberg), Odesszában, Harkivban és Szumiban is. 

Műholdfelvételek alapján az amerikai hírszerzés már előző nap arról számolt be, hogy a Kijev környékére vezényelt orosz erőket átcsoportosították, és szétszóródott a térségben veszteglő, 64 kilométer hosszú katonai konvoj, ami egy készülő támadásra utalhat.

Szumi körzeti irányításának egyik vezetője, Dmitro Sivickij a Telegram közösségi oldalon azt jelezte, hogy a városból szombaton civilek kimenekítését tervezik, több humanitárius folyosón. Az evakuálások az előző napokban felemás sikerrel zajlottak, az orosz és az ukrán fél egymást vádolta azzal, hogy egyes folyosókon akadályozzák a szabad mozgást.

(MTI, Facebook)

Nyitókép: Horst Galuschka / DPA / AFP. Illusztráció.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falfirka
2022. március 12. 11:19
ÚGY LÁTOM A MANDI ÁTÁLLT! LASSAN MONDOM: ROHADJATOK MEG MANDISOK!!!!!!!!!!!! OLVASSÁTOK A MOSLÉK KOMMENTJEIT. LESZAROM A MANDIT!
de France
2022. március 12. 09:41
Azt tudtuk hogy a Mandiner újságírói csapnivalóak, nagyon kevés kivétellel, most már azt is tudjuk, hogy a technikusai se jobbak vagy kreatívebbek. Annyira azért nem újítottak, hogy bevezessék a rasszista, antiszemita, sértő és agresszív kommentek megszüntetését. Egyesek meg mindig azt hiszik, hogy ez a demokrácia, lol. Miért nem tanulmányozzák a nyugati országok komment szekcióit ? Az újságírásról már nem is merek beszélni! Ha már nem tudnak profi módon itt semmit se létrehozni, se újságírást, se külföldi tudósítást (hány mandineres van jelenleg Ukrajnaban ?), se egy épkézláb komment szekciót.
bagira
2022. március 12. 08:29
Félő ukrán határon túl magyar területre hullik.
Gyzoltan
2022. március 12. 07:55
Gratulálok mandiner! Megteremtettétek az egységet a kommentelők között! Legyen bárkinek is akármi a nézete, hovatartozása, egyértelműen vallja, elcsesztétek a kommentfelületet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!