Az EU főképviselője szerint inkább fűtsön kevesebbet a lakosság, csak szabadulni tudjunk az orosz gáztól

2022. március 10. 10:25

„Első lépésként a lakosságnak alacsonyabbra kell állítania a fűtést azért, hogy csökkenjen a gázfogyasztás, és az EU ne finanszírozza tovább az Ukrajna elleni háborút” – fogalmazott Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Strasbourgban.

2022. március 10. 10:25
null

Európának a NATO–t kiegészítő, önálló védelemmel kell rendelkeznie a biztonság növelése és szavatolása érdekében – jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Az Európa biztonsági helyzetről Kaja Kallas észt miniszterelnök részvételével folytatott EP-vitában Borrell úgy fogalmazott:

noha nem szeretjük a háborút, gondolnunk kell arra, hogy mások annak megindításán gondolkodhatnak”.

Hangsúlyozta, az uniónak olyan kapacitásokkal rendelkeznie, amelyek növelik az európai védelmet az EU-szerződésekben rögzített kötelezettség szellemében. Közölte: az Európai Uniónak késznek kell lennie arra, hogy megfizesse saját, Oroszországgal szemben bevezetett szankciós intézkedéseinek az árát. Véleménye szerint a másik alternatíva a háború.

Hangoztatta: Ukrajna megtámadásával és Kijev bombázásával új korszak kezdődött. Európának azonnali válaszokat kell találnia a megváltozott helyzetre. Szavai szerint az uniónak egyebek mellett

el kell vágnia azt az energetikai köldökzsinórt, amellyel Oroszországhoz van láncolva.

Azt mondta: első lépésként a lakosságnak alacsonyabbra kell állítania a fűtést azért, hogy csökkenjen a gázfogyasztás, és az EU ne finanszírozza tovább az Ukrajna elleni háborút. Kijelentette továbbá: fel kell lépni a dezinformációval szemben. Európának hallatnia kell a hangját annak érdekében, hogy mindenki megtudja, mi történik Ukrajnában.

(MTI)

Nyitókép: Frederick Florin / AFP

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. március 10. 15:48
Málaga21
2022. március 10. 15:48
Májusban majd alacsonyabbra állítom a fűtést, jó lesz így Josep?
konfucius
2022. március 10. 12:22
Rohadék képmutató, hány százaléka a gázfogyasztásnak a lakossági fűtés, hm? És hány százalék az áramtermelés, az ipar? Te patkány, azt sem tudod, mit beszélsz.
matykox
2022. március 10. 12:10
Hülye borrel dugja hurokba a fejét, húzza meg jól és rúgja KI a hokkedlit. Pár perc és nem fog többet fogyasztani: a legjobb módja a márkiezafasz által is támogatott "spórolásnak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!