A magyar gazdák folyamatosan küldik az utánpótlást Kárpátaljára

2022. március 06. 21:20

A Magosz elnöke elmondta: a Magyarországra menekülők mellett a Kárpátalján maradtakról is gondoskodnak, és ebben az egyházak is nagy segítséget nyújtanak.

2022. március 06. 21:20
null

Az ukrán határ túlsó oldalán elfogyott a burgonya, a hagyma és más zöldségek, a magyar gazdák ugyanakkor folyamatosan küldik az utánpótlást – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke elmondta, a Magyarországra menekülők mellett a Kárpátalján maradtakról is gondoskodniuk kell, s ebben az egyházak is nagy segítséget nyújtanak. Hangsúlyozta, a segíteni akaró magyar gazdák a Magosz honlapján találhatják meg azokat a csatornákat, amelyeken keresztül megtehetik a felajánlásaikat.

Jakab István aláhúzta, a termékfelajánlások mellett pénzadományokat is várnak.

Jakab István szólt továbbá arról is, versenyelőnyt jelent a magyar gazdáknak Orbán Viktor miniszterelnök azon szombati bejelentése, amely szerint

a kormány 17,5 százalékról 80 százalékra emeli az agrártámogatások nemzeti kiegészítésének mértékét.

Kijelentette, a magyar gazdák a belföldi élelmiszerigény dupláját tudják megtermelni, így a jövőben is lesz élelmiszer minden magyar ember asztalán az egész Kárpát-medencében.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. március 07. 07:37
Ezért eszi a fene a libsi-komcsi-náci csürhét! Nekik egy céljuk van. Magyarországon legyen háború. Halálba küldeni a magyar embereket! Aki támogatja a libsi-komcsi-náci csürhét, az a magyar emberek, gyerekek halálát támogatja, M.o. megsemmisítését!
bagira
2022. március 06. 23:32
Igaz lehet ?? FOS sok hazugságot ír . Ha igaz nem véletlen , anno magyar gyűlölő kommunisták gyújtogattak szabotázs ? ,, Kigyulladt egy raktár, ahol az ukrán menekülteknek összegyűjtött adományokat tárolták: rengeteg minden megsemmisült – fotók Gyors beavatkozásuknak köszönhetően az adomány egy részét sikerült megmenteni /Fotó: Katasztrófavédelem Füst szivárgott ma reggel egy beregsurányi, a helyi önkormányzat tulajdonában lévő épület adománygyűjtésre használt raktárhelyiségéből. Az Árpád úti esethez a fehérgyarmati hivatásos, a vásárosnaményi önkormányzati és a csarodai önkéntes tűzoltókat riasztották. A tizenöt négyzetméteres raktárban a bútorzat, valamint az ott tárolt, Ukrajnából menekülők számára összegyűjtött adomány, ruhanemű és tartós élelmiszer égett - adta hírűl a katasztrófavédelem. Az egységek két vízsugárral oltották el a tüzet, majd átvizsgálták, átszellőztették az épületrészt. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően az adomány egy részét sikerült megmenteni. A tűz vélhetően elektromos zárlat miatt keletkezett. Személyi sérülés nem történt. https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/beregsurany-adomanyraktar-tuz-anyagi-kar-foto/xjgy2y5
teklapavle
2022. március 06. 23:14
Orbán azt hitte helyzethez jut ha még jobban dörgölődik Putyinhoz. Aztán rájött, hogy rossz lóra tesz Putyinnal és inkább hirtelen kiállt Ukrajna EU-s csatlakozása mellett. Egy gerinctelen, hazug köpönyegforgató, aki háborúba viszi hazánkat, míg a lánya a spanyol maffiaparadicsomban dőzsöl.
Ficium
2022. március 06. 22:32
Azért maradjon itthon is valami. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!