Elfoglalták az oroszok a rettegett Azov-alakulat egyik bázisát (videó)

2022. március 29. 15:13

Az orosz vezetés háborús bűnökkel vádolja az Azovot és amikor „nácitlanításról” beszélnek többnyire rájuk gondolnak.

2022. március 29. 15:13
null

Elesett az ukrán neonáci Azov nemzeti gárda alegység egyik bázisa Mariupolban – írja a Portfolio. Ez az első dokumentált eset, hogy az orosz haderő és a donyeci szakadárok Azov-támaszpontot foglaltak el. 

Mariupolt részben azért támadják ilyen heves erőkkel az oroszok, mert itt található az Azov nemzeti gárda alegységének főhadiszállása. A fegyveres szervezet egyszerre lényegében politikai egységként is funkcionál, az állományt jelentős részben szélsőséges nacionalisták és neonácik alkotják.

Az oroszok háborús bűnökkel vádolják az Azovot és amikor Ukrajna „nácitalanításáról” beszélnek, többnyire az Azov gyűléseire, és tevékenységére gondolnak. Az orosz haderő tagjai vadásszák az azovosokat, még a civileket is egyenként átnézik, hogy van-e Azov tetoválásuk.

Most úgy lásztik, elfoglalták a Mariupolt támadó oroszok erők és donyecki szakadárok az Azov egyik támaszpontját. Ez az első eset, hogy a gárda „elit” egységének támaszpontja orosz kézre került.

Nyitókép: AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. március 31. 10:20
Azért tartott eddig, mert az agresszor, meg hú de igazságtalan orosz haderő, a rendkívüli élőerő és alkalmazott technikai erő veszteségeket okozó harcmódot választotta, a civil lakosság megóvása érdekében. Ezzel persze a nyúlgerinc Azov légió ( inkább náci csürhe, sonder kommandós nagyszülői háttérrel) biztos nem élt vissza. Á dehogy. Ők nem bújnak ovi udvarra a hatvanéves krug indító állvánnyal. Orosz pilóta akkor zuhan le, amikor a röhögéstől nem bírja uralni a gépet. Valós információ kell? Az orosz Föderáció Védelmi Minisztérium honlapján tucatszám megtekinthető videók állnak rendelkezésre, napi frissítéssel, amit az orosz mélységi felderítők készítenek. Tárgyuk, az ukrajnai futó vad lövészet. Noplisz vadászat. Felhőtlen szórakozást kívánok mindenkinek. Gyenge idegzetűek és komcsi patkányoknak nem ajánlott.
nick89
2022. március 30. 11:57
Észrevettétek, hogy az Ukrajnában vívott orosz-amerikai háborúnak mennyire örölnek Pekingben?
HunCsz
2022. március 29. 22:31
Nagyon helyes de a bohocot és bandáját kellene már rabszijra füzni, hogy béke lehessen végre
Reszelő Aladár
2022. március 29. 21:08
Na jó, az orosz löncshús export betiltását mostantól támogatom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!