A brit kormány fontolóra vette könnyű légvédelmi eszközök szállítását Ukrajnának

2022. március 09. 15:06

Nagy-Britannia eddig 3615 könnyű páncéltörő fegyvert szállított Ukrajnába, és hamarosan kis mennyiségű Javelin páncéltörő rakétát is átad az ukrán haderőnek.

2022. március 09. 15:06
null

A brit kormány fontolóra vette könnyű légvédelmi eszközök szállítását Ukrajnának – mondta szerdán Ben Wallace brit védelmi miniszter.

A brit kormány ugyancsak szerdán törvénytervezetet nyújtott be, amelynek értelmében

bűncselekménynek minősülne orosz repülőgépek berepülése a brit légtérbe, illetve leszállásuk brit területen.

Wallace a londoni alsóházban tartott tájékoztatójában elmondta: Nagy-Britannia eddig 3615 könnyű páncéltörő fegyvert szállított Ukrajnába, és hamarosan kis mennyiségű Javelin páncéltörő rakétát is átad az ukrán haderőnek. A brit védelmi miniszter szerint

London megvizsgálja STARStreak típusú hordozható légvédelmi rakétarendszerek szállításának lehetőségét is.

Wallace hangsúlyozta: ezek az eszközök beleillenek a védelmi célú fegyverrendszerek kategóriájába, és a brit kormány e szállítmányokat úgy méretezi, hogy ne jelentsenek stratégiai léptékű eszkalációt.
 

(MTI)

Nyitókép:WIktor Szymanowicz / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2022. március 09. 19:35
"A brit kormány fontolóra vette könnyű légvédelmi eszközök szállítását Ukrajnának" Ezek, a szintén elhülyült britek úgy elcseszték a modern kori óriási lehetőségüket az EU nélkül, hogy mára már csak az maradt nekik, bármiből pénzt tudjanak csinálni, csak hogy túl tudják magukat élni. Hogy ez majd elvezethet egy világháborúhoz? Na, majd pont az fogja őket érdekelni.
kiss.istvan770
2022. március 09. 18:40
Aki fegyvert szállít Ukrajnának az a világháborút kockáztatja! Európai államok mellett, az USA és Anglia területét is atomtámadás érheti! A 2014-es puccsot a CIA és az Open Society szervezte, Porosenko személyében olyan embert tettek meg elnöknek aki engedte szabadon garázdálkodni a neonáci AZOV magánhadsereget és más neonáci csoportokat. Lengyeleket, magyarokat, románokat, ruszinokat fenyegettek életveszélyesen és ők kezdték a Dombaszban és Luhanszkban élő oroszok gyilkolását. A háborúig csak hajszálnyit javult a helyzet.
pitypang1125
2022. március 09. 18:28
Gyökerek.
mokány
2022. március 09. 16:08
Ezek még az atom tél idején is kereskedni fognak a fegyvereikkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!