Belarusz kiutasít egy sor ukrán diplomatát

2022. március 23. 16:00

Az ukrán diplomatáknak 72 órájuk van elhagyni az országot.

2022. március 23. 16:00
null

A Belarusz külügyminisztérium arra kérte Ukrajnát, hogy szüntessen meg minden diplomáciai jelenlétet az országban, amiért Ukrajna „barátságtalanul cselekszik és nemzetközi ügyekbe avatkozik bele” – olvasható a Reuters.

A külügyminisztérium közleménye szerint 72 órán belül meg nem határozott számú ukrán diplomatának kell távoznia, továbbá a breszti ukrán konzulátus létszámhiány miatt bezárásra kerül.

A diplomáciai kapcsolatok nem szakadnak meg teljese mértékben a két ország között, ugyanis a közlemény szerint

az ukrán nagykövet és négy másik diplomata maradhat az országban.

 Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2022. március 24. 12:47
Lukasenkó a legszánalmasabb, leggyávább féreg a keleti blokkban. Még egy tisztességes garmatosítót se volt képes találni az országának, csak az oroszokat. Már rég kipicsázta volna a népe ha nem Putyin seggéből arcoskodna.
Dezsőke
2022. március 24. 06:41
helyes
critical man
2022. március 24. 04:09
Lesz szar a palacsintában, mert ugye csak Ukrajna felé engedik ki őket. A határon meg le kell cserélni a szmokingot, kaviáros szendvicset mundérra meg AK-ra, és mehetnek is a frontra.
foldizs
2022. március 23. 22:12
Ez most a fehérorosz támadás előkészítése? A következő lépés mi lesz? Feltárnak egy állítólagos tömegsírt Fehéroroszországban, és titkos ukrán népirtással magyarázzák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!