Transindex-mutatvány: Pulitzer- helyett Oscar-díjat!

2022. február 16. 08:41

Csak hogy végre valaki Erdélyből segít függetlenül leverni a Főgonoszt.

2022. február 16. 08:41
null
Veczán Zoltán

Bocsánat, hogy itten kocogtatom a vállát, kezicsókolom, csak hát … igen, ha a kalapját le tetszene venni, mert ugye innen így ki tetszik takarni és nem látom az előadást. És hát az ember nem azért vesz téglajegyet a füg-get-len sajtóhoz, hogy pont az éves Sajtóhattyú Haláláról maradjon le. Először tetszik itt lenni? Á, így mindjárt más. Ha meg tetszik engedni, röviden vázolom a helyzetet.

Szóval, tetszik tudni, klasszikus drámafelállást lehet itten látni, hogy is mondjam… lássuk az alapszituációt, kezicsókolom, szóval, hogy van itten a Főgonosz, de ő leginkább láthatatlan. Boldogok a sajtókészítők, amíg meg nem kísérti őket! Akkor viszont elválik, tetszik látni, az ocsú a búzától, és akkor maradnak ilyen függetlenek, meg a függők, őket, majd meg tetszik látni, azt hiszem, ha jól olvastam, az idei felvonásban ilyen úgynevezett szócsövek fogják majd ábrázolni, nagyon modern darab ez, kérem szépen, évről évre megújul. Nem is tetszik elhinni, mióta van műsoron ez a darab! Hogy nem volt kiírva, kicsoda a rendező? Bocsánat, hát éppen ez a lényeg! Mindenki tudja, de senki sem mondja ki, ez egy ilyen szabály, drámai homály vagy micsoda.

Na, tetszik látni, most jön be a függetlenségmérő, ugye tetszik látni, ott van rajta zölddel, hogy független, most hirtelen csavarintanak egyet, hogyaszongya, veszélyben, és bumm, már nem független! Ilyen gyorsan dolgozik a Gonosz. Múltkor a sima indexes felállásban volt, aztán volt élőkép a szerkesztőség előtt, jaj, de szép volt, nagyon megható volt, volt ilyen hogymondjam, kezicsókolom, interaktív közösségimédia-jelenlétük is, lehetett látni, hogy a Wurlitzer-díjas meg Menőségi Újságírás díjas főfüggetlenek, hogy nekik a lelkük hogyan éli meg, hogy a szerkesztőségi kávé helyett ilyen kávézóban kell kávézniuk, arra is lehetett küldeni támogatást. Volt egy ilyen jelenet is, emlékszem. Érzékeny, okos, európai.

Ó, a hegyek! tetszik látni? Van itt ilyen medve, meg dákok, ó, felismerem, ez Románia! Meg… most tessék tapsolni, ez december elseje, ez ott nemzeti ünnep, nagyon helyes, aki ilyenkor kiviszi a gyereket tapsolni, és nem az állat székelyek közé, jól mondja a fődrámaművésznő!

Na most tetszik látni, megsuhintja őket a Főgonosz szele, tetszik látni,

ilyen csúnya, piros-fehér-zöld szél, hoz Erdélybe óvodákat, forrásokat, állampolgárságot, bűnös büszkeséget.

Hiányolni tetszik a Főgonoszt? Jaj, kérem, ez pont olyan, mint a rendező személye. Mind tudjuk kicsoda, és hol van. Grazban gyógykezelik éppen, lambériát tépked, szőnyeget rág, tombol, őrjöng, Putyinnal telefonál az asztalon, mert nem bírja feldolgozni, hogy egyszerre cigány és fasiszta meg bolsevista ugyebár, de ez köztudott... na ugye, rá tetszett jönni. Néha morog is. A szájával.

Látja azt az alakot? Azt ott már elvitte a gonosz, trikolorban van megvilágítva! Ott az a másik is! Fuj, tessék most felállni, és kiabáljunk a többiekkel, FÚÚÚJ! Tetszik látni, kezicsókolom, most alakulnak át szócsővé, meg propagandává. Igen, a szócső nagyon szellemes, meg így látjuk, hogy kit kell embernek tekinteni, és kit nem, ez elég fontos. Most tetszik látni, amikor elérné a piros-fehér-zöld ocsmányság itt a jókat, tetszik látni, kikerüli őket! Mert ők a jók, a függetlenek, jaj, de lelkes vagyok. Na most tessék felállni, ahogy mindenki gyorsan, gyorsan, elő a tárcáját! Jaj, de felkészületlen magácska, elnézést, nem akartam megbántani, itt van egy ezres, tessék bedobni, na. Nem tetszik érteni? Addig nem történik semmi, amíg nem lepi el őket a pénz.

Most azt mondják, dolgozni fognak a közösség pénzéből, de ne tessék bedőlni, ez csak szimbolikus, igazából nem fognak, azért adtam csak ezrest én is. Így szokták, így volt múltkor is, amikor kilengett a függetlenségméter. Hogyan tetszik kérdezni, hogy miért adtam pénzt, ha eltüntették utána? Ne tessék viccelni, kell ez nekik, hogy ellenőrizzék a közpénz folyását! Na meg talán az amerikai nagykövetség pénzét visszakérték, amiből feltárták a külföldi befolyásszerzést Magyarországon? Jaj, ne tessék bolondozni, az amerikaiak nem olyanok, azok ilyen jót akarnak, szabadságot meg hogy ne legyen külföldi beavatkozás, ezt akarja az Amerika Hangja, a Szabad Európa, a Deutsche Welle magyar adása, alakul a Denníké is, ez arra van, hogy megtörje a Főgonosz hatalmát, aki külföldi segítséggel… Jól tetszik látni. Na de tessék nézni, mi megy ott!

Hogy micsoda? Nem kérem, ez nem holmi tömeges szexuális tevékenység pénzesőben, ezt a médiadráma-jelrendszerben úgy mondják, hozzáfüggetlenedik. Hoz-zá-füg-get-le-ne-dik. Brüsszeli eredetű, igen. Namármost, kéremszépen, ilyen akkor van, amikor a Főgonosz gumicsizmájának taposása alól éppenhogy megmenekült sajtóhéroszokat keblükre ölelik a múltkori menekültek. Így, összenő, ami összetartozik. Nem, ne tessék félreérteni, nem ilyen revizionista módon, hogy akkor magyarok meg nemzet, fujj, hová gondol.

Csak hogy végre valaki Erdélyből segít függetlenül leverni a Főgonoszt.

Most tetszik látni, ez ilyen mozgásszínház, leugrálnak az emelvény széléről, és... nem, ne tessék aggódni, puhára esnek. 

Ó, micsoda finálé! Nem, dehogy, nem hó hullik, ezek xanax-tabletták. Haha, milyen szellemes, hát ezt szedi a Főgonosz, aki nem normális, és dühöng! Érti, ugye? Tapsoljuk meg a színészeket, fergeteges alakítás volt! Tetszett élvezni, kezicsókolom? Ugye, jó móka ez, mindig ugyanaz, de mégis mindig egy kicsit más. Ha film lenne, megnyerné az Oscar-díjat, minden kategóriában!

Erre tessék, itt. Tudta, hogy a kijáratnál ingyen kapunk új szemellenzőt?

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. február 16. 20:02
Úgy látszik, van az a pénz!
polnemkor
2022. február 16. 14:47
Nagyon találó és gonoszul szellemes! Veczán jól ír, kérünk többet tőle!
A ló kérdez
2022. február 16. 12:48
Zavaros szöveg, de a lényeg egyértelmű: az Orbán kormány a magyar adófizetők pénzéből a külhoni magyarság ellen folytat polgárháborút. Ráront a saját nemzetére - ha tetszenek emlékezni. (Itthoni példák csak elmúlt pár napból: - magyar kiskereskedők tönkretétele a hatósági árakkal, - magyar tulajdonú üzemanyag töltő állomások tönkretétele a szabott benzinárral, - sok tízezer ember pofára ejtése a belengetett, majd vissza nem utalt SZJA-val.)
Tehetős Totó
2022. február 16. 11:30
Egy szégyenfolt: gennyes pattanás (talán) eltünik Erdély tündöklő orcájáról! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!