Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szijjártó: Nemzetbiztonsági érdek, hogy elkerüljük a háborút a térségünkben

2022. február 14. 19:05

A tárcavezető telefonon egyeztetett Kanada külügyminiszterével a kelet-európai feszült helyzetről.

2022. február 14. 19:05
null

Nemzetbiztonsági érdekünk, hogy elkerüljük a háborút a térségünkben – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Kanada külügyminiszterével, Melanie Joly-val a kelet-európai feszült helyzetről.

A romániai látogatáson tartózkodó tárcavezető – Madéfalváról Gyergyóremetére tartva – megerősítette partnerének Magyarország elkötelezettségét a diplomáciai megoldás mellett. „Kanadai kollégám kiegészítésével, amely szerint ez az egész világ érdeke is, egyetértettem” – írta Szijjártó Péter. 

Hozzátette: megállapodtak abban, hogyha úgy alakulnának a folyamatok, akkor szomszédos országként készen állunk segítséget nyújtani az Ukrajna területén tartózkodó kanadai állampolgárok fogadására.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. február 15. 06:48
"Szijjártó: Nemzetbiztonsági érdek, hogy elkerüljük a háborút a térségünkben" Megnyugtatnám Szijjártót, számíthat Putyin tapintatára... -ha egyet gondolunk...
Isten jobb keze
2022. február 15. 02:20
Kakagyártó milyen okos lett! Ezt a nagy okosságot előtte, vagy utánna mondta hogy a főnöke ki kűldte Erdélybe hogy közölje a szavazó autómatákkal hogy újra választásuk esetén továbbra is megy az anyagi támogatás, amit a magyar dolgozó emberek fizetnekbe az állam kasszába! Továbbra is kiállok azon véleményem mellett hogy az erdélyi magyarok, csupán piócák a hazai folgozó magyarok testén! Amiről ők igazából nem tehetnek..!!??
mokány
2022. február 14. 21:48
Háború esetén elmaradhat - e a magyarországi választás ?
Tóth Zoltán
2022. február 14. 19:57
Orbánék fasiszta rezsimje valójában - szemben a gyengén mímelt alakoskodással - pont ezen háborúság kirobbantására és eszkalálására hajt, érte gondolkodás nélkül beáldozva valamennyiünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!