Kijev a semlegességről is kész tárgyalni

2022. február 26. 07:27

Az ukrán elnöki hivatal arról számolt be, hogy zajlanak az egyeztetések a helyszínről és az időpontról.

2022. február 26. 07:27
null

Ukrajna a semlegességről és megfelelő biztonsági garanciákról is hajlandó lehet tárgyalni Oroszországgal – jelentette a TASZSZ orosz hírügynükség Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnökének tanácsadójára, Mihajlo Podoljakra hivatkozva, aki az Unian ukrán hírügynökségnek nyilatkozott. „Mindenekelőtt részletes megbeszélésre van szükség a békéről és a tűzszünetről. Világos biztonsági garanciacsomaggal párosítva a semlegesség kérdése is olyan lehetőség, amely szóba kerülhet” – fogalmazott Podoljak.

A Kreml pénteken azt tudatta, hogy kész küldöttséget küldeni Minszkbe, hogy tárgyalásokat folytassanak az ukrán kormány képviselőivel, ám Moszkva szerint Kijev inkább Varsót javasolta, majd nem reagált többé. Az ukrán elnöki hivatal ezzel kapcsolatban arról számolt be, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beleegyezett, hogy tárgyalások kezdődjenek a békéről és a tűzszünetről, és zajlanak az egyeztetések a helyszínről és az időpontról.

(MTI)

(Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzethez szól Kijevben 2022. február 24-én. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaajan
2022. február 26. 11:05
Arra vagyok kivancsi, ha orosz erdekszfera leszunk megint akkor kik alkotjak majd az uj kormanyt.
Rocktoberi
2022. február 26. 10:25
Elég későn jutott eszükbe, hogy semlegesek is lehetnének amcsi bábállam helyett.
luisbathhelena
2022. február 26. 10:09
Csak ki ne csússz az időből. A pozícióid napról napra gyengülnek. Az utolsó : feltétel nélküli teljes megadás. Ha már nincs semmid amire lapot hívhatsz az késő
Osztap Bender
2022. február 26. 09:55
Kijev a semlegességről is kész tárgyalni Előbb kellett volna ezt deklarálni! Nem a NATO-ba törekedni, fegyvereket kérni a "művelt nyugattól", bevenni a vén hülye jenki mézes madzagját, felülni uszításának. Tisztában voltak Zelenszkijék is azzal, hogy sem a régi Szovjetunió, sem a mostani Oroszország nem fogja eltűrni olyan fegyverek jelenlétét szomszédságában, amivel percek alatt megtámadhatók városai, területei. Sem a Szovjetunió, sem Oroszország soha nem esett kétségbe semmiféle embargó láttán. Az elrendelők csakis saját magukkal b@sznak ki. Ez az ország akkora méretű, annyi nyersanyaggal, energiahordozóval, stb. rendelkezik, hogy nem tudják sem a burzsujok, sem a zsidók megfojtani. Aki ezt nem tudja vagy nem akarja figyelembe venni, (hogy Oroszország ma is nagyhatalom) az magára vessen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!