Igenis van kormányváltó hangulat

2022. február 22. 15:00

Török Gábor szerintem most téved. Interjú.

2022. február 22. 15:00
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„Nem bánta meg, hogy visszalépett Márki-Zay Péter javára?
Röviden: nem.

És bővebben?
Ahhoz, hogy az ellenzék többséget szerezzen a parlamenti választáson, lehet, hogy más típusú kampányra van szükség, mint amilyent én tudtam volna hitelesen végigvinni. És az a fajta »bulldogság«, elszánt akarat, ami Márki-Zay Péterben benne van, igenis szükséges ahhoz, hogy eljussunk olyan szavazókhoz, akikhez nélküle nem tudnánk. Én minden erőmmel támogatom őt, ettől még lehetnek közöttünk véleménykülönbségek a politizálás tartalmi részét és talán a stílust illetően is. Ő nyerte meg az előválasztást, és senkinek semmi oka arra, hogy megkérdőjelezze a választók bölcsességét.

A visszalépése óta eltelt négy és fél hónap történései alapján nem érzi úgy, hogy máshogy kellett volna politizálni?

Csak azt a forgatókönyvet látjuk, ami megvalósult. Ebből nem következik az, hogy amik nem valósultak meg, azok előnyösebbek lettek volna az ellenzék számára. Nem tudjuk, mi lett volna, ha Dobrev Klára lenne a miniszterelnök-jelölt. Esetleg egy ipari mennyiségű gyurcsányozás. Ha pedig én, akkor meg egy ipari mennyiségű »Budapest és vidék«-szembeállítás. De egy biztos: az ellenzék nagyon közel van a Fidesz legyőzéséhez, sokkal közelebb, mint bármikor az elmúlt 12 évben.

Az aláírásgyűjtés szombatján kint voltam a budapesti utcákon, és vidékről is sok mindent hallottam. Ezek alapján azt mondhatom, igenis van kormányváltó hangulat. És ne feledjük, ezt a választási rendszert élesben még soha nem láttuk működni. Csak úgy, ahogy ezt a Fidesz magának kitalálta: van egy egységes Fidesz és egy megosztott ellenzék. De azt nehéz előre látni, hogy mi történik majd most, amikor az ellenzék egységes és két nagy tömb áll egymással szemben. A választókerületek nagy többségében még soha nem volt valódi kampány az ellenzéki oldalon, mert nem volt valódi esély. Mégis, korábban a választókerületek közel felében a többség így is az ellenzéki pártok jelöltjeire szavazott. Bár volt közvéleménykutatóként elvileg van valamilyen fogalmam a választási matematikáról, csak azt merném jósolni: nagyon szoros eredmény lesz, ezért minden változást akaró polgár szavazatára szükség lesz.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. február 23. 22:12
Biztos, hogy az ő fejében van kormányváltó hangulat. Efelől nincs kétségem. Amúgy, mi a helyzet a villamossal? Megjött már?
KBA98
2022. február 23. 17:18
Apád f...a!
artojan
2022. február 23. 10:49
..ferinek nincs ORMÁNY-váltó hangulata ?már csak esztétikailag is praktikus lenne
teljesenertelmetlen
2022. február 23. 10:25
A durcás kismalac toporzékol: igenis van! A valóság már régen nem érdekli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!