Katonákat csoportosít át a Magyar Honvédség a keleti országrészbe

2022. február 22. 14:24

Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerint minden eshetőségre fel kell készülni.

2022. február 22. 14:24
null

Fel kell készülni minden helyzetre a keleti határ mentén, a humanitárius feladatokra, a határvédelemre, ezért csoportosítunk át katonákat és haditechnikai eszközöket az ország keleti térségébe – erről Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszélt kedden Szentendrén.

A miniszter közölte: a nemzetbiztonsági kabinet reggeli ülésén Orbán Viktor miniszterelnöktől a Honvédelmi Minisztérium azt a feladatot kapta: meg kell akadályozni, hogy Magyarország területére fegyveres csoportosulás tudjon bejönni, az ország területén manővereket hajtsanak végre.

Hangsúlyozta: Magyarországon az embereknek nem kell félniük, de körültekintőnek kell lenni, a Magyar Honvédségnek minden eshetőségre fel kell készülnie. Benkő Tibor szerint ha Ukrajnában a helyzet eszkalálódik, nemcsak Ukrajna keleti részén lesz háborús tevékenység, hanem az kiterjedhet Kijev, Kárpátalja irányába is. A határokon menekültek érkezésére, továbbá humanitárius feladatokra is fel kell készülniük a katonáknak – ismertette a feladatokat Benkő Tibor.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2022. február 22. 19:29
Itt leteszem a nagyesküt, ha Orbán valahogy visszaszerzi Kárpátalját, onnantól szemet hunyok a lopások felett, mosolyogva gondolok majd ráhelkére, lölőre, rogánra és a többi nertársra, és életem végéig fidesz szavazó leszek:)
Tóth Zoltán
2022. február 22. 18:43
MATYAR HONVÉTSÉG SZÍNITÁRSULAT DÓGOZÓI KOLLEKTÍVÁJÁNAK: ORBÁN VIKTOR GÁTLÁS NÉLKÜL BEÁLDOZ BÁRKIT, CSAKHOGY KISZOLGÁLJA PUTYIN HÁBORÚT SZÍTÓ "FALSE FLAG" PROVOKÁCIÓIT KÁRPÁTALJÁN IS! V I G Y Á Z Z A T O K A SAJÁT SZOLGALELKŰ VEZETŐITEKKEL!
Zsolakomarom
2022. február 22. 17:56
Melyik frontru csoportositjak oda a katonakat? A korhazbu? Egyszerubb lesz elkapni es elszamoltatni a dagadtat. Meg kell tanulnia - nem lesz tobb jarbanykezeles !
dr Justice
2022. február 22. 17:53
Nézzük ezt fordítva is: ... ha egy kurzus a saját kulturális identitását számolja fel. Hiába képzeli azt Gyurcsány Ferenc, hogy Göncz Árpád helyére Iványi Gábort, Esterházy Péter helyére Homonnay Gergelyt, Havas Endre helyére Noár Áront állíthatja büntetlenül. A baloldali radikális kurzus nemcsak a sajátosan targetált ellenségeivel áll állandó harcban, hanem önmaga elárult lényegével is – az egyetlen kérdés már csak az, hogy mi megy rá erre előbb: Gyurcsány Ferenc uralma vagy Magyarország?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!