Voksturista lehet Márki-Zay Péterből

2022. február 16. 07:00

Vajon hol adja le április 3-án voksát Gyurcsány Ferencék miniszterelnök-jelöltje? Megkérdeztük, de nem reagált!

2022. február 16. 07:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Magyar Hírlap számolt be tavaly decemberben arról, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester átjelentkezett Budapestre. Lakcímkártyáján egy 15. kerületi cím szerepel, amely megegyezik Vékás Sándor önkormányzati képviselő ingatlanjának címével.

A sajtóértesüléseket sem a baloldali kormányfőaspiráns, sem a rákospalotai képviselő nem tagadta.

Portálunk információi szerint Vékás – aki a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) operatív igazgatói posztja mellett a Magyar Liberális Párt (MLP) budapesti elnöki tisztségét is betölti – egyharmados tulajdoni hányaddal bír a Bocskai utcai ingatlanban. De ahogy Pintér Gábor tizenötödik kerületi fideszes választókerületi elnök is felhívta a figyelmet, nem a baloldali miniszterelnök-jelölt az egyetlen, aki papíron áthelyezte székhelyét: kihívója, Barkóczi Balázs DK-s szóvivő párttársa, Hajdu László országgyűlési képviselő ingatlanjába jelentkezett be, miközben ténylegesen Isaszegen él.

Az ügy pikantériája egyértelműen egy minapi törvény-módosítás. E szerint a Ház elfogadta a lakóhely fogalmának megváltoztatását, a jövőben nem kell ténylegesen azon a címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít.

Magyarán: a lakóhelyből egyfajta kapcsolattartási cím lesz csupán, az ottélés mellett csupán vélelem szól majd.

A döntést több szervezet kritizálta. Például a Soros Györgyhöz is köthető Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). Az ellenzékről nem is beszélve. Jelezték, a kormánypártok megágyaztak a voksturizmusnak; e lépéssel akarják a billegő körzeteket a Fidesz-KDNP jelöltjei felé billenteni.

Márki-Zay már az előválasztási procedúra alatt is élt újdonsült lakcímkártyájával: Újpalotán adta le voksát. Ezért megkérdeztük az egyébként a hódmezővásárhelyi körzetben az egyéni parlamenti mandátumért is ringbe szálló polgármestert, ennek fényében hol fog szavazni április harmadikán?

Amint reagál a politikus, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: MTI

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. február 17. 19:58
inkább üzbég! úgy is néz ki!
llnnhegyi
2022. február 16. 11:41
Nem számít,hogy hol szavaz. Vesztesekre szavaz.
sagirdilsiz
2022. február 16. 10:22
A XV. kerületben sok az emeletes ház, így legalább ott érvényes lehet MZP csak felfelé szlogenje. Felfelé lépcsőzik. Aki sokat néz merev nyakkal felfelé, az gyakran szédül.
hegyaljai
2022. február 16. 09:37
MZP-nek is csak két szavazata van. Lakóhely szerinti országgyűlési helyre és pártlistára. Az, hogy ezeket kinek akarja leadni, senkit nem érdekel. Viszont van két fontos kérdés, amire halogatja a választ. Hol a program? Hol a közös lista?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!