Megérkezett Ukrajnába a 200 millió dolláros amerikai fegyversegély első szállítmánya

2022. január 22. 12:46

A 90 tonnányi hadianyag fegyvereket és lőszert tartalmaz a frontvonalon harcoló katonáknak.

2022. január 22. 12:46
null

Joe Biden elnök indítványára a washingtoni kongresszus még decemberben hagyta jóvá a fegyversegélyt Ukrajnának az orosz katonai fenyegetésre hivatkozva. Az első szállítmánnyal – amely fegyvereket és lőszert tartalmaz a frontvonalon harcoló katonáknak– az éjjel szállt le egy amerikai repülőgép Kijevben – írta a nagykövetség Twitter-fiókjában. Oroszország a közelmúltban többször is felszólította Ukrajnát, hogy ne fegyverkezzen tovább, mert az csak növeli a katonai feszültséget,

és felbátoríthatja arra, hogy katonai erővel próbálja visszaszerezni a szakadár oroszbarát keleti régiókat.    

Az orosz külügy tiltakozik

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: „Ukrajnában az ilyen segítségnyújtást úgy tekintik, mint korlátozás nélküli felhatalmazást a Donyec-medencei katonai művelet végrehajtására”.     

Felszólította a nyugati országokat, hogy állítsák le az „agresszív oroszellenes információs kampányukat”, ne járuljanak hozzá Ukrajna militarizálásához és ne húzzák be a NATO-ba az Oroszországgal szomszédos államot. Úgy vélekedett, hogy inkább az ukrajnai válság rendezéséről szóló minszki megállapodások és egyéb nemzetközi kötelezettségei végrehajtására kellene ösztönözniük a „kijevi rezsimet”

Pénteken Genfben tárgyalt Antony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kialakult feszültségről, mindketten hasznosnak ítélték találkozójukat, és megállapodtak a megbeszélések folytatásában.

(MTI) 

Fotó: Anatolii STEPANOV / AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. január 24. 14:03
FEGYVERSEGÉLY???? Most komolyan, ezt valaki elhiszi!? A fegyver segély? Azt hittem, hogy a segély: tartós élelem, víz, gyógyszer, takaró stb. Ugyan! A hülye is tudja, hogy a fegyver ürügy. Ürügy a háborúra, az árkok további mélyítésére, amit az USA eleve így akart. Különben nem tett volna be a lábát, már 2014-ben Ukrajnába, Biden sem küldte volna előörsnek a fiát... Ennyire kell a fegyveres-hitelbankos bandának az extraprofitot jelentő háború???? Állítsa már meg valaki ezeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
erdei nyezega
2022. január 23. 13:05
liberálbolsevik barmok!......ne basztassátok az oroszokat, mer a pofátokba lép, a gatyátokat az fejetekig húzza aztán belveri az orrotokat a seggetekbe!
balbako_
2022. január 23. 08:13
Aznap árulják a fekete piacon.
mokány
2022. január 23. 07:56
Nur nicht beszarren .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!