Győrffy Ákos: Körtvélyfa, köveskút – Kiss Tamás előadásában

2022. január 22. 16:17

„Ahogy baktatok fel a mélyútban, a pincék előtt, összeszorul a szívem. Először nem értem, miért. Egy szó jut eszembe, semmi más, csak ez: idill. Ezek a pincék itt, a kopaszodó diófák alatt, a kósza kéményfüstöktől átjárt őszi délutánban az idillnek egy olyan intenzív atmoszféráját árasztották, amire öntudatlanul így reagáltam.” Hangoscikk-sorozatunk hetedik része.

2022. január 22. 16:17
null

Nyitókép / borítókép: R.J.
Az eredeti írás a Mandiner hetilap 2021/46. számában jelent meg, egy részlete itt olvasható
Hangoscikk nevű sorozatunk további részeit ide kattintva hallgathatja meg

(Sorozatszerkesztő: Kemenes Tamás) 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2022. január 23. 19:05
Köszönjük Ákos! Szeretjük! Van hangja,íze,mondandója! Hej,de ritka ez manapság!
antares007
2022. január 23. 12:27
A dolgok eredeti rendje a maguk egyszerűségében azaz az idill vagy vmi hozzá hasonló.Az ember az örökölt génjeivel az adott időt és teret ott nem hagyható szereplőjeként mindig vmi ilyet keresett,éppen rég nem volt annyi semmit mondó mihaszna kellék,ami elterelte volna a figyelmét,mint ma,így aztán sokkal több esélye volt ezt megélni,megvalósítani..... Ma szinte mindenki arra dresszurál még te is önmagad hogy siker eredmény élmény és adrenalin dzsánki legyél,így aztán kevés az esély az idill felé. Igazából a közép suli végétől már kötelezővé tenném meg az egyetemen is -az idill megvalósításának esélyei és annak segítő elemei- c."tantárgyat"sokat javulna a élet ezen a csoda bolygón,ami kizárólag az embernek köszönhetően szürkül és fakul.Jó volt hallgatni.
abcdef
2022. január 22. 16:54
A pannonhalmi élményeiről szóló írása nagyon tetszett, az alatt a cikk szóba került a belső ima, evvel kapcsolatban ajánlanám Avilai Nagy Szent Teréz "A belső várkastély" c. művét, hangoskönyv formájában, a marosszentgyörgyi kármelita apácák előadásában. Külön értéke, hogy az apácák korunk emberének problémáira reflektálva fűznek magyarázatokat a felolvasott szöveghez. Karmelita Kolostor https://www.youtube.com/channel/UCMLgfdmEg-WtOiZnyuZPFBQ/videos Illetve, ajánlom még Jean Yves Leloup írását az ortodox, ú.n. hészükhaszta imamóddal kapcsolatban. Van egy olyan érzésem, Győrffy Ákos írásait olvasva, hogy ez igazán közel áll majd a szívéhez. :) Jean-Yves Leloup: Hészükhaszta imamód http://www.ppek.hu/k154.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!