Megbírságolták az első oltás nélküli utast Olaszországban

2021. december 06. 13:04

Több mint 140 ezer forint bírságot szabtak ki egy római férfira, akit buszmegállóban ellenőriztek a rendőrök.

2021. december 06. 13:04
null

A férfi, miután leszállt a buszról, elkérték tőle a védettségi igazolást, amelyet nem tudott felmutatni.

Egyetlen adag vakcinát sem vett fel, valamint negatív teszteredménye sem volt.  

Szúrópróbaszerűen ellenőrizték a tömegközlekedést használó több millió utast a nagyvárosokban, miután hatályba lépett az úgynevezett megerősített szigorítási rendszer. Ennek értelmében január 15-ig a busz, villamos, metró igénybevételéhez is kötelező a védettségi igazolás. Korábbi bejelentésekkel ellentétben, a tömegközlekedési eszközökön a negatív eredményű antigén gyorstesztet is elfogadják.

Az egészségügyi tárca adatai szerint a 12 év feletti olaszok 87,7 százaléka vett már fel legalább egy adag oltást, az átoltottak aránya 84,7 százalék, és az emlékeztető oltásra jogosultaknak már 42,2 százaléka vett fel újabb adagot.

(MTI) 

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. december 07. 00:34
Kár, hogy nálunk nem vezették be az oltatlan vírusterjesztők kitiltását.
Andilla
2021. december 06. 21:00
Na, ez most mi, a demokratikus Európában? Náci Németország, ahol Gesundheitspass kellett nem is olyan régen, vagy a mai kommunista Kína, ahol teljes gőzzel megy a social credit system? Hol vannak most a jogvédő SJW-k, ballibsi nemzetközi média és politikusok a jogállamiságról? Vagy azt csak Magyarországnak meg Lengyelországnak kell betartania?
tgely
2021. december 06. 18:46
Le a diktatúrával! A pénzbüntetés legyen kiváltható 1 nap osztályos védőfelszerelés nélküli közérdekű betegápolási munkával bizonyítva ezzel a szociális érzékenységet és a törvényszegés ellenére a fennálló többségi hatalomhoz való tiszteletteljes hozzáállást.
Akitlosz
2021. december 06. 16:56
Diktatúrásodás. A be nem oltottak lesznek a bűnbakok s a mumusok a politikusok károkozásaiért. Érdekes, hogy nagyon nagy átfedéssel éppen az történik, amit már a járvány legelején előre megírtak összeesküvés elméletben. Az alapján lesz még ennél rosszabb is a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!