Csatlakoztak a zsidó és keresztény felekezetek nyilatkozatához a magyarországi muszlimok

2021. december 21. 17:01

„Az iszlám szerint házasság csak férfi és nő között köttethet, s ez a kapcsolat Isten jelei közé tartozik” – írja a Magyarországi Muszlimok Egyháza nyilatkozatában.

2021. december 21. 17:01
null

„És [Allah] jelei közé tartozik az, hogy saját magatokból házastársakat teremtett nektek, hogy megnyugvást találjatok náluk. És szeretetet és irgalmat rendelt el közöttetek. Bizony, jelek vannak ebben azok számára, akik elgondolkodnak.” (Korán, 30:21)

Ezzel a Korán idézettel kezdi nyilatkozatát a Magyarországi Muszlimok Egyháza, amely hivatalosan is csatlakozott ahhoz felhíváshoz, amelyet magyarországi keresztény egyházak és zsidó felekezetek bocsátottak közzé a házasság szentségének védelmében.

„A biblikus álláspontot Ferenc pápa budapesti látogatása során is hangsúlyozta megerősítve, hogy a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg. A zsidó hagyományban is a nő-férfi kapcsolat házasság általi szentesítése az emberi méltóság alapja. Mi, az alulírott katolikus, protestáns és ortodox egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői, a Karácsonyra készülve, illetve a Hanuka gyertyáinak fényében, egyben az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagálva ezúton is megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát” – írták a keresztény és zsidó felekezetek december 9-én kelt nyilatkozatukban. 

– írták a keresztény és zsidó felekezetek december 9-én kelt nyilatkozatukban. 

Az iszlám szerint házasság csak férfi és nő között köttethet, s ez a kapcsolat Isten jelei közé tartozik, olyan kötelék, amely az ember természetének leginkább megfelel – írják a muszlim egyház által kibocsátott nyilatkozatban. 

A Magyarországi Muszlimok Egyháza ezúton csatlakozik a keresztény egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői által kiadott, az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagáló nyilatkozatához, hangsúlyozva a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó Ábrahámi értékrend fontosságát” – áll a magyarországi muszlimok által kibocsátott nyilatkozatban. 

(MTI)

Fotó: Amarjeet Kumar Singh / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2021. december 22. 06:43
Nagy öröm ez az egységes fellépés a normalitás, a hagyomány védelmében. A szekularizáció, a materializmus, az elvallástalanodás és az ezekből következő abnormális világ kibontakozása idején helye van egy stratégiai szövetségnek az egyes felekezetek között. Keményen fel kell lépni az ártó tendenciák ellen, már azok szellemi-eszmei síkon való megjelenésekor!
masikhozzaszolo
2021. december 21. 22:47
Ez a cikk pattogott. Hol láttam, hol nem láttam. Hogy is volt az iszlámmal? Hát kérem megegyeztünk, leteszitek a fegyvert, és szabadon elvonulhattok. Bocs, elfelejtettem, mit is mondtam. Á az nem lehet. Nem mondtam ilyet. Megkötözni, eladni rabszolgának. Az Ábrahám az Ibrahim?
Rocktoberi
2021. december 21. 21:13
Mibe fogadjunk, hogy a muszlimokat emiatt nem fogják támadni a libsik.
erdei nyezega
2021. december 21. 19:31
ha valaki elolvassa a talmudot ( ne olvassa mer hosszú és sokszor érthetetlen)...hát meggyújtja!..az tuti!....a zsidó tórája rosszabb mint az iszlám!....nem vicc!..olvassatok bele!......még csak el se lehet fogadni!...egy bűn az egész!....az a megdöbbentő hogy ezt még tolerálnunk is kell!...nem véletlen imádják a gendert!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!