Megszereztük Semjén Zsolt verseskötetét, így nézett ki a miniszterelnök-helyettes fiatal költőként

2021. november 20. 10:23

A politikus kedvenc, Az Úr hegye című verse a kötet 22. oldalán olvasható.

2021. november 20. 10:23
null

Mint arról korábban beszámoltunk, Perintfalvi Rita verselemzést készített Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy korábbi verséhez kapcsolódóan. A teológus azt üzente Semjén Zsoltnak, szerinte „nincsen fájdalmasabb dolog a vágyak elfojtásánál!”

Megszereztük Semjén Zsolt verseskötetét

A Mandiner Perintfalvi Rita elemzése után megpróbálta felkutatni Semjén Zsolt verseskötetét, melyet szerkesztőségünk meg is talált. Semjén Zsolt: Megsejteni a sejthetetlent című kötetét, ami a politikus negyven éve (a hetvenes évek végétől 1985-ig) írt veseit tartalmazza, az alábbiakban tekintheti meg. A miniszterelnök-helyettes kedvenc, Az Úr hegye című verse (amely a kötet 22. oldalán olvasható), Harsányi Gábor előadásában az alábbi felvételen hallgatható meg:

A teljes verseskötetet megtekintéséhez kattintson ide, vagy a kötet lenti fotójára!

Nyitóképen: Semjén Zsolt fiatal kötőként.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2023. március 11. 13:50
Nem értem mi ezzel a probléma! 2018-ban szerzői magánkiadásban, mint az előszóban Sajgó Szabolcs SJ is írja, a szűkebb baráti körnek szánva, egy negyvenoldalas füzetnyi kötetben, megjelentek Semjén tizenéves korában írt versei. Tudtommal nem bűn verset írni, megjelentetni sem az, akinek nem tetszik, az ne olvassa, nem neki szól. Egyébként pedig, átfutva a kötetet, egy tizenéves kölyöktől meglepően érett munkákat tartalmaz, semmi szégyellnivaló nincs rajtuk.
Isten jobb keze
2021. november 21. 01:02
Buta fideszes seggnyalók beindúltak nagyon teccikelik a verset! Az arcotokat.. xdxd
Vakfolt
2021. november 20. 23:42
És ettől karácsonynak meredekebben fog állni a fasza? Városháza Lánchíd?
Flagellator1974
2021. november 20. 23:35
Semjént kedvelem. Főleg azóta, hogy a tetves gecik megírták a KDNP-s fostalicska dalocskát. Szopjon le mind.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!