Brit külügyminiszter: London kiáll az összes visegrádi ország mellett

2021. november 14. 17:15

Liz Truss szerint Nagy-Britannia nem fordítja el tekintetét és kiáll térségbeli szövetségesei mellett, akik „a szabadság határvidékén élnek”.

2021. november 14. 17:15
null

A brit külügyminiszter szerint London a lengyel-fehérorosz határon kialakult migrációs válságban a visegrádi országok mindegyike, köztük Magyarország mellett is kiáll. Liz Truss a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapban megjelent állásfoglalásában megállapította, hogy a lengyel határnál előállt eszkalálódó konfliktus

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök rezsimjének legújabb kísérlete a regionális biztonság aláásására.

Lukasenka a kétségbeejtő helyzetbe került migránsokat használja fel arra, hogy instabilitást keltsen és eközben megtartsa hatalmát, függetlenül ennek humanitárius árától – áll a brit külügyminiszter írásában.

Nagy-Britannia nem fordítja el tekintetét

A miniszter szerint Oroszország egyértelműen felelősséggel tartozik azért, hogy rábírja a fehérorosz vezetést a válság felszámolására és a párbeszédre. Liz Truss szerint ugyanakkor

Nagy-Britannia sem fordítja el tekintetét és kiáll térségbeli szövetségesei mellett, akik „a szabadság határvidékén élnek”.

Lengyelországra zúdul „ennek a szégyenletes, mesterségesen előállított migrációs válságnak a fő terhe”, de London kiáll a visegrádi négyek többi országa, Magyarország, Szlovákia és Csehország, valamint Ukrajna és a balti országok mellett is – áll a brit külügyminiszter vasárnapi írásában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2021. november 15. 01:45
Nocsak?! Borisz megvilágosodott, vagy csak önjáróvá vált a külügyminisztere?
néhai Ch.Pilot
2021. november 15. 01:34
Nesze-semmi-fogd-meg-jól. Ugyanez volt a tatár meg a török ellen viselt háborúinkban is. Meg amikor a németek, és a szovjetek közösen semmisítették meg Lengyelországot. Meg '56-ban is. "Kösz", Gay Britain!
Robertoo
2021. november 14. 20:40
Duma. Ez csak politika. A saját - készülő - bevándorlásellenes szabályaikat próbálja legalizálni. Sajnos, hiteltelen, hisz nem rég még mi voltunk rasszisták. Ez a 'kiállás' csak propaganda, semmi más.
filopatl
2021. november 14. 20:32
kiáll? a 4-es útra? oda kiállhat, ott van kamionsofőr, sok D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!