Hangfelvételen beszél Bajnai arról, azzal egyeztetett a Városháza eladásáról, aki jóval Barts felett áll

2021. november 19. 15:59

Anonymus újabb videójából kiderül, hogy az egykori miniszterelnök Gansperger Gyulával és egy ismeretlen férfival tárgyalt, s az ingatlan értékesítése a főváros vezetőinek a fejéből pattant ki.

2021. november 19. 15:59
null

Anonymus újra jelentkezett a Városháza-gate ügyében. Azt mondta, csütörtökön csak kíváncsi volt, van-e bárki, aki beismerést tesz az épületegyüttes eladásával kapcsolatban. „És milyen meglepő, ki is ugrott a nyuszi a bokorból, ugyanis maga Bajnai vallotta be, hogy részt vett egy olyan egyeztetésen, ahol az eladás volt a téma” – fogalmazott az álarcos figura. Na persze nem mindenben mondott teljesen igazat, folytatta Anonymus. Az egész ötlet ugyanis nem a külföldi befektetők fejéből pattant ki, hanem a főváros vezetése készült egy jó nagy dobásra.

Ezt követően néhány részletet mutat be a videó a beszélgetésből. Az alábbiakban először Bajnai Gordon beszél, a szövegét szó szerint közöljük.

Együtt küzdöttek a barikádon

Miniszterelnöke voltam ennek az országnak, ez egy, bizonyos értelemben ez egy kötelezettség, hogy az ember miket tesz, vagy miket nem, milyen ügyletekbe tehet... De tisztességes üzletekben sem feltétlenül lehet benne, mert ez egy, ez egy, hogy mondjam, bizonyos kötött pálya. Úgyhogy ez az egyik. A másik, egyébként azért vállalkoztam erre a beszélgetésre, mert szerettem volna megismerkedni a Gyula javaslatával, illetve azt akartam csak mondani, hogy a Gyula viszont régi harcostársam. Sokszor több, mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon. És az fontosabb. Csak akartam mondani, hogy a Gyula kérdezte tőlem néhányszor már az elmúlt hónapokban, hogy egyáltalán kivel tudnál beszélni. Én nagyon sok embert ismerek ott, aki ott ül. Részük az én kollégám volt a Miniszterelnöki Hivatalban, vagy a kormányban dolgozó emberek voltak.

És megkérdeztem, hogy most mi a helyzet. És nagyon egyszerűen azt a választ kaptam, hogy van szándék arra, most csak az önkormányzati ingatlanokról beszélve, a többi már nem konkrét, nem is kérdeztem.

A Városháza-projektről azt mondták, hogy van szándék, hogy ebből legyen egy fejlesztés. Volt már több érdeklődő. Úgy gondolják, hogy a legtöbb magyar szereplőnek nincsen képességük – most így mondom – részben tőke, részben egyéb, hogy megcsinálják .... De ők szeretnék ezt meglépni. És akkor a másik, hogy annak idején a Gyula kérdezte tőlem, hogy kivel kell ebben az ügyben beszélni. Akkor én ebben tájékozódtam, és azt mondták, hogy egyelőre a Barts Balázs van erre kijelölve mint szakember.”

„De ő nem politikus” – szólt közbe egy ismeretlen beszélő. Bajnai erre az alábbiakat válaszolta.

A hivatal kisebb helyen is elférne, a helyén lehetne szálloda, iroda, lakás

„Tehát a Barts Balázs egy jó szakember, én azt tudom, amennyire megismertem. Tehát egész életében ingatlanügyekkel, -fejlesztésekkel foglalkozott. De hát én most nem beszéltem vele erről, hanem azzal, aki jóval fölötte áll. Anyagilag is látják, hogy az önkormányzatnak ez érdemi bevételi forrás lehetne. És érdemi kiadáscsökkentés lehetne. ha abból a már-már számukra nagy épületből össze tudnának húzódni egy modern, kisebb helyre. Ez az általános szándék. a politikai realitásra meg azt mondták, hogy szerintük április előtt, jövő április előtt, választások előtt nem lehetne döntés, mert bármilyen döntés van, azt egyszerűen csak a választások miatt mindenki meg fogja támadni, akár a saját koalíciójukból, de mindenképpen a másik oldalról is.Viszont azt gondolják, hogy ez egy olyan projekt, amivel egyébként lehetne béke- nyugodt időben, két választás között

mert minden fejlesztőnek is ez az érdeke. Hiszen akkor tud a projekt...”

„Ez most a Városháza-projekt” – vette át ismét a szót az ismeretlen.

„Csak arról beszélünk” – folytatta Bajnai. „Ez az épület eredetileg egy téglalapnak volt tervezve még 150 évvel ezelőtt. ... Mutatom. Ma ebből az épületből történelmileg ez épült meg. És itt vannak ilyen benyúló szárnyak. Eredetileg ide, a Madách tér felőli végére is volt tervezve egy záró rész, hogy meglegyen a téglalap. Ők azt gondolják – erre van egy belső számításuk –, hogy az egész önkormányzat elférne itt, egy újonnan épített modern irodai szárnyban, és ezt lehetne fejleszteni egy szálloda, iroda, bármilyen lakás, ami a fejlesztő elképzelése. Persze más megoldás is lehet. Csak már ott tartanak, hogy ezen gondolkodtak.” 

Nincs probléma, sőt, kevés ember tudna megoldást hozni

Ezt követően megint az ismeretlen beszélt, aki elmondta, hogy feltette a kérdéseit például a tűzoltóságról. „És utána jött az irgalmatlan nagy füles, hogy mennyire hülyék is vagytok. Tehát, hogy ez nem feltétlenül nekem szólt ezen a beszélgetésen, csak megkaptam a fülest, de nincs jelentősége, tudunk mi ezzel együtt élni, csak azt kellene eldönteni, vagy pedig azt mondjuk, amnire szintén van egy opció, hogy gyerekek, mit tudom én, mégsem akarunk veletek üzletelni, mert mit tudom én, feketék vagytok, de ez teljesen mindegy.”

Itt újra Bajnai vette át a szót. „Ezt próbáltam tisztázni a Gyula kérésére, hogy van-e, adódott valamilyen probléma. És azt mondták, hogy nincs. Sőt, kevesen vannak, akik megoldást tudnak hozni egy ekkora volumenű, most én csak a városházáról beszélek. Én annyit tudok tenni, hogy jelzem még egyszer a Tordainak, hogy én úgy hallottam, hogy van szándék továbbra is. Ő a tanácsadója a polgármesternek. Ő a Miniszterelnöki Hivatalban jogász volt, amikor miniszterelnök voltam.... Államtitkár volt és ő a kormány teljes jogalkotását, az alkotmányügyektől... Ő egy jogász, de

Bajnai után ismét Anonymus jelenik meg a képernyőn, aki azt mondja, már csak az a kérdés, ki az, akivel Bajnai a Városháza eladásáról egyeztetett. „Tudjátok, aki jóval Barts Balázs felett áll” – fejeződik be a videó.

Bajnai tagad, szerinte bűncselekményt követtek el ellene

A volt kormányfő 2022 novemberében egy Facebook-bejegyzésben rágalomhadjáratot emlegetett az Anonymus-felvételek kapcsán, és egy rendőrségi nyomozást felfüggesztő határozatra hivatkozva azt írta, bűncselekményt követtek el sérelmükre.

(Fotó: Bajnai Gordon még miniszterelnökként nemzetközi sajtótájékoztatót tart az Országház Delegációs termében Budapest, 2010. április 1-jén. MTI Fotó: Kovács Attila)

 

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. november 20. 09:09
Ebből NEM lehet jól kimászni. Még az is lehet, h. ez a vég kezdete. Ha a balos aljas mocsokságokat az ember tételesen leírná, nem kevés idő menne rá. A Fidesz jövő tavaszi győzelmén a dolgozó, adófizető, gyerekeket nevelő középosztály normális élete múlik. A valaha dolgozóké, akik ma nyugdíjasok, szintén. Bajnaiék a végén már lakásadót akartak bevezetni.
hátakkor
2021. november 20. 08:34
"Ő ( Tordai) egy jogász, de gyakorlatilag két ember üzemelteti ma a Városházát, ő az egyik." Ezt is Lúdas Mutyistól kell megtudnunk.
flesh ripper
2021. november 20. 08:09
Mi mindig mondtuk, hogy ezek egytől egyig gazemberek. De néhány önsors-rontó, körömszakadtáig védelmezte a KamukaGelit, a Libást, a Parizerest, a Böszmét stb.: "Nem, ez már az új, búntelen, patyolat generáció, csak jót akarnak, hisz csak úgy sugárzik az erkölcs belőlük, mint Csernobilből a halál!"
Kétes
2021. november 20. 07:26
Ne legyen senkinek kétsége! A Városháza-ügy a válasz Karácsony visszalépésére, Márki-Zay javára. Kétségeim vannak, bár kisebb valószínűséggel azért nem kizárható, hogy a Fidesz csinálta volna. Keresd az Apró-klánt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!