Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szijjártó a CNN-nek: Szégyen, ahogy Ursula von der Leyen beszél a magyar jogalkotásról

2021. szeptember 22. 09:54

A külügyminiszter az interjúban ismét világossá tette: Magyarországon a gyermekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelése kizárólagosan a szülők joga. 

2021. szeptember 22. 09:54
null

„Régi ismerős, új vádak” címmel tette ki Szijjártó Péter Facebook-oldalára a legújabb, vele készült CNN-interjút. A beszélgetés legnagyobb részében a pedofilellenes törvénycsomaggal kapcsolatban kérdezte Szijjártót a riporter:

„Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja mint én, hogy meleg vagyok. Így rám is vonatkozik ez a törvény? Ön engem pedofilnak tart?” – hangzott az első kérdés, mire Szijjártó Péter a következőket válaszolta:

„Tisztelem azt a tényt, hogy kezében tartja a jogszabály egy példányát, mivel a közelmúltban bármikor bárkivel vitáztam erről, úgy kellett vitáznom, hogy tudtam, a partnerem soha nem olvasta a törvényt. És tisztelem azt az életmódot amit ön választott és a jogszabály is tiszteletben tartja minden felnőtt, tizennyolc év feletti személy jogát, hogy olyan életmódot válasszon, amilyet élni akar.”

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a jogszabály két részből áll: az egyik rész a pedofíliával összefüggésben elkövetett bűncselekmények szigorú szankcionálásáról szól, a másik pedig szavatolja, hogy 

a gyermekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelése kizárólagosan a szülők joga. 

Szijjártó kiemelte, Magyarországon 18 éves kor felett mindenki azt csinál amit akar, annak az államnak semmi köze. „Tehát bárkit is szeretnek a 18 éves kor feletti felnőttek, akárkivel is akarnak együtt élni, bármilyen életet is akarnak élni, ahhoz semmi köze az államnak” – hangsúlyozta.

Elmondta, ezért is tartja bosszantónak, hogy LMBTQ-ellenes törvénynek hívják egyesek a jogszabályt, egyben szégyennek nevezte azt is ahogyan Ursula von der Leyen beszélt a magyar jogalkotásról a törvénycsomaggal kapcsolatban. Szijjártó kiemelte: 

a magyar kormány ebben a kérdésben nem ismeri a kompromisszum fogalmát. 

A riporter megkérdezte azt is, hogy a kormányban aggódnak-e amiatt, hogy elveszíthetik a választásokat?

„A kérdés nagyon egyértelmű lesz a választások alatt: az emberek vagy vissza akarnak térni a 2010 előtti időszakhoz, amikor az ország eladósodott, magasak voltak az adók és a munkanélküliség az egekben volt, vagy folytatni akarják azt ami 2010 óta zajlik, amikor gazdasági csúcsokat döntünk, teljes körű foglalkoztatottság van az országban és amikor a családokat támogatjuk” – hangzott a válasz.

Nyitókép: CNN/Facebook

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2021. szeptember 23. 08:16
Olyan volt ez és a hasonló ''riportok'' , mint egy kihallgatás az egykori Andrásy ut 60-ban Csak tovább fejlesztve. ''Nem kell neked a mi nagyszerű igazságunk akkor megnézheted magad'' bravo amerika, hogy gondohattam bármikor is, hogy ez a szabadság hazája. Ez csak egy alatomosabb változata, amit a bolsevikok csináltak nyiltan. Persze közös a gazda. Úgyan az a világ pusztitó sátáni bankárkaszt állt és áll mindkettő mögött. és ezek túl vannak minden emberi kategorián. Ez sátáni ezek csak a sátánt szolgálják Gratulálunk Szijártó miniszter úr világszintű diplomatává nőtte ki magát az évek alatt
luisbathhelena
2021. szeptember 23. 07:41
A riporter buzi. Magánügy kit érdekel? Hiába próbálja kozuggye tenni. Peti jól elkuldte a halál f@szara, ha már - mint megtudtuk- ő a 'feleseg".. Azt hiszi zavarba hozzá ha meghivja vacsorázni? A kormány politikája ezugyben annyira koherens h nem találnak rajta fogast.
jánosbácsi
2021. szeptember 22. 22:00
"tisztelem azt az életmódot amit ön választott ." Puha vagy Peti. Összezavarod a fideszes nácikat. Te egy szélsőséges párt képviselője vagy. Ehhez méltóan viselkedj.
kalman.mariak
2021. szeptember 22. 18:36
A végén nehezen tudta megállni Péter, hogy el ne röhögje magát, mikor a férjével együtt vacsorázni hívta! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!