Sikkasztásért elítélt DK-s lett a dombóvári ellenzéki jelölt

2021. szeptember 30. 10:50

Szabó Lorándot 2012-ben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert felbujtóként sikkasztást követett el.

2021. szeptember 30. 10:50
null

Szabó Loránd a DK támogatásával nyerte meg az ellenzéki előválasztást a momentumos Száraz Zoltán ellenében. Míg Szabót a DK mellett a Jobbik is támogatta, addig Száraz mögé felsorakozott az MSZP és a Párbeszéd is.

Szabó 17 éven át, 2002 és 2019 között volt Dombóvár polgármestere, és ugyan 2019-ben ismét elindult a városvezetői címért, ám nem sikerült újráznia. A Bennfentes.net emlékeztetett,

a baloldali politikust 2012-ben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert felbujtóként sikkasztást követett el.

Címlakép: Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere hallgatja az ítéletet az ellene sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Pécsi Ítélőtábla tárgyalótermében. MTI/Kálmándy Ferenc

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. szeptember 30. 12:26
Igen, ez nem csak DK-t, a baloldali pártokat, de a baloldali embereket is minősíti. Jó, hát Csepelen az egyik önkormányzati körzetben is sikerült egy elítélt bűnözőt megválasztani a baloldali jóeNbereknek.
Pitypangocska
2021. szeptember 30. 11:59
Ez a választókat is minősíti. Dombóvár nem olyan nagy település, hogy ne tudjanak a jelölt múltjáról.
nempolitizálok
2021. szeptember 30. 11:59
A DK-ban eleve nem lehet tiszta élőélettel karriert csinálni, hiszen a delikvens nem zsarolható. Meg nehogy már valaki számonkérje ott Gyurcsány diplomáját és okirathamisítási ügyét.
Rasdi
2021. szeptember 30. 11:36
Pusztán alapelvként: A képviselőjelöltségnek alapvető kritériumának kellene lennie a BÜNTETLEN előéletnek. Vagy a választók megfelelő tájékoztatása értelmében a választó cédulán a támogató párt mellett alapvető személyi adatokat is fel kellene sorolni: anyja neve, szül. hely és idő, legmagasabb iskolai végzettség, állampolgárságai, büntetlensége ill. a reá kirótt bírósági ítéletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!