Ha Karácsony hivatalosan is kifarol Tóth Csaba mögül, akkor a DK is

2021. szeptember 25. 11:01

A Gyurcsány-párt szerint ők szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásuk felmondani.

2021. szeptember 25. 11:01
null

„A DK tavasszal írásbeli szerződést kötött Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról” – kezdődik a DK sajtóirodájának a közleménye. A példaként felhozott Hiller István vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően, fogalmaz a dokumentum, amely azzal folytatódik, hogy a tegnapi miniszterelnök-jelölti vitán viszont Karácsony Gergely arra utalt, hogy megszünteti Tóth Csaba támogatását.

„A DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásunk felmondani. Amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, a DK természetesen azonnal eleget tesz ennek a kérésnek” – írják, hiszen szerintük a megkötött szerződés szerint ez a normális eljárás.

„Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é – ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részünkről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is. Várjuk tehát Karácsony Gergely tájékoztatását” – fejeződik be a közlemény.

(Fotó: Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (b) és Tóth Csaba XIV. kerületi MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok nőnap alkalmából tartott rendezvényén a Sugár üzletközpont előtt 2018. március 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béri Balogh Ádám
2021. szeptember 25. 14:30
Azért előtte adtak neki 1 hét előnyt. Ügyes....
jégecet
2021. szeptember 25. 13:52
Jakab is kifarolt. :)
Krupp Skya
2021. szeptember 25. 13:35
Buziknál nem illik a kifarol szót használni, mert téves következtetést vonhat le az olvasó. Ugyanígy az egy csokor ánusz rózsa is kerülendő ha virágot akar az író Karácsonyra szórni.
llnnhegyi
2021. szeptember 25. 13:14
Apró klán= maffia= DK= Gyurcsany házaspár= Apró Piroska néni ,a szaros főnök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!