Felmondtak az Azonnali.hu társ-főszerkesztőjének

2021. szeptember 01. 21:40

„Ismétlődő vezetői kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés” az indok az ügyvezető szerint. Bukovics Martin a felmondást jogszerűtlennek tartja, munkaügyi pert indít.

2021. szeptember 01. 21:40
null

Az Azonnali.hu vezető anyagban számol be arról, hogy felmondtak a lap egyik alapító főszerkesztőjének, Bukovics Martinnak.

Az Azonnali Média Kft. ügyvezetője, Kelemen Imola azt közölte: „ismétlődő vezetői kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés” miatt szüntették meg az alapító főszerkesztő munkaviszonyát.

Bukovics Martin közölte: a felmondást jogszerűtlennek tartja, így munkaügyi pert indít az Azonnali Média Kft. ellen.

A másik alapító főszerkesztő, Bakó Bea március óta anyasági szabadságon van, ekként pedig felmondási védelem alatt áll, szerkesztési munkát jelenleg ő sem végez, néha közöl véleménycikkeket és elemzéseket az Azonnalin – ő maga írta a Bukovics kirúgásáról szóló cikket is.

Az Azonnali.hu-n megjelent cikk szerint Gerényi Gábor, a lap kisebbségi tulajdonosa telefonon azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: „nyilván nem egyedül döntöttem”. A lap többségi tulajdonosa Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő. Ő telefonon azt mondta a cikk szerint: ő csak pénzügyi befektetőként van jelen a cég életében, most a kampányolással foglalkozik és nem tudja az ügyet érdemben kommentálni.

A portálnál ideiglenesen Pintér Bence lesz a megbízott főszerkesztő, aki korábban a lap főszerkesztő-helyettese volt, egy ideje pedig az Ungár Péter résztulajdonában álló fókuszáló ugytudjuk.hu győri ügyekre fókuszáló munkatársa.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik