Nagyszerű lehetőség: így kommenteljen Ön!

2021. szeptember 01. 07:27

Új szolgáltatásunkkal kiélheti frusztrációját, irigységét, dicsekedhet, mindig a legfrissebb hírekhez igazodva.

2021. szeptember 01. 07:27
null
Veczán Zoltán

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Új szolgáltatásunkat szeretnénk az Ön figyelmébe ajánlani. A Narratíva Bt. ezúttal a Facebook kommentszekciója kapcsán kínál professzionális megoldásokat frusztrációja kiélésére, erényfitogtatásra, dicsekvésre, irigykedésre, egyéni- és csoportidentitása megerősítésére, mindig a legfrissebb hírekhez igazodva!

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Hadd mutassuk be egy friss példán keresztül!

Emlékezetes, nemrég a Redditről vette át több hírportál azt a videót, amit egy magyar McDonald's gyorsétterem konyhájában vettek fel, ahol egy dolgozó először a cipője talpához törölt egy szelet sajtot, aztán tette bele a szendvicsbe, két, földön megforgatott húspogácsával. A videón még felirat is volt „Így kérjetek éjjel uborka meg hagyma nélküli szarokat, remélve, hogy friss lesz <3”

S most nézzük meg, milyen Facebook-kommenttípusokat ajánlunk kedves ügyfeleinknek!

Nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy a videón látható férfiak magyarul beszélnek. Hungarofób-szélsőliberális beállítottságú hozzászólók számára ez megfelelő belépési pont lehet. Sablonként javasolnánk egy 2015-ös plakát rendszeresen felhozott szövegét (univerzálisan használható ilyen esetekben) idézni: „ha Magyarországra jössz tiszteletben kell tartanod a kultúránkat, LOL! XD”, esetleg: „tipikus magyar, oda szarik, ahonnan enni kap”.

Adaptív verzió: „ez is csak egy magyar McDonald’s-ban fordulhat elő! :(”.

Fakultatíve egy külföldi saját pozitív bezzegtapasztalattal is extrázható, most csak 10 százalékos felár!

A videón látható férfiak bőrszíne az átlagnál valamivel sötétebb, ezért rasszista beállítottságú kommentelőknek javasolnánk a cigányozás lehetőségét. Felhasználhatóak ingyenes sablonjaink, például: „Na, már megint a norvég cserediákok! :D”, adaptív verzió: „még jó, hogy nem a dögkútból húzták hozzá a húst!!”. Személyes történettel alátámasztott narratíva +20 százalék felárral ma akciósan elérhető!

Fontos szempont lehet huszadik hullámos feminista kommentelők számára, hogy az elkövetők kizárólag férfiak. Önmagában elég lehet ezt is hangsúlyozni,

alapverzió-sablonjaink: „na igen, ezek a mi Férfiaink :(”, „tuti a főnöke is férfi, így működik ez a barlang óta”.

Érezhető feminista ellentmondás, hogy egy konyháról van szó, így a férfi-inkompetenciát hangsúlyozni már-már konzervatív elhajlás lenne, ezért ehhez a narratívához ezúttal AJÁNDÉKBA jár három irreleváns statisztika is, amelyekben a férfiak szerepelnek rosszabbul.

Környezetvédő és vegán aktivista beállítottságú hozzászólóknak a húspogácsa összekötését javasolnánk az elkövetett normasértéssel: „ahol hús van, ott átverés van, erőszak és környezetpusztítás” logikai levezetéssel érdemes megalapozni a szöveget, ingyen sablonunk: „ok, kirúgták, de a dögipar megy tovább :(”, vagy „fúj, eleve soha nem ennék ilyen helyen, ahol élettelen életet élő állatok hulláiból gyártanak ételt, közben elpusztítva a bolygót”. Ehhez a csomaghoz ugyancsak ajándékba jár három, az alaphírhez teljesen irreleváns tanulmány a húsevés káros hatásairól.

Magukat szociáldemokratának mondó kommunista kommentelők számára annak hangsúlyozását javasolnánk, hogy az érintett gyorsétteremlánc kizsákmányoló kapitalista vállalkozás. Sablonunk helyzetre szabható, mondhatni, nyomdakész: „naná, hogy a profitért mindent, még jó, hogy szerencsétlenek megőrülnek a napi robotban, hogy megtermeljék a főnöknek a Mercit!”, illetve „bezzeg mások éheznek!!!4”.

Az autó behelyettesíthető luxusnyaralással, kábítószerrel és prostituáltakkal,

egyszóval mindennel, amit a kedves megrendelő nem engedhet meg magának, de szívesen megengedne.

Kapitalista beállítottságú hozzászólóknak a prolizás lehetőségét javasolnánk kihasználni ebben a helyzetben, méghozzá hatalmi pozícióból. Sablonunk: „Az ilyen tőlünk azonnal repülne!”, „nem véletlen, hogy a mekiben dolgozik, aki lusta volt tanulni”. Személyes tapasztalat tíz százalék felárral: „Én is dolgoztam szar helyen, de sose tettem volna ilyet. Nem véletlen, hogy már feltörtem”. Extraként kérhető a komment teljes kidolgozása, olcsó bangladesi munkaerővel most akciósan.

Vidéki kommentelők számára féláron kínáljuk a pestizős hozzászólás-sablonokat. Mintáink: „ilyen műanyag szarokkal a disznóimat nem etetném, akkor már egy jó kis pörkölt!”, illetve „ilyen tahók is csak pesten vannak” lehetőségek mellett törzsvásárlóinknak javasoljuk a nyárspolgár kiegészítést az elkövetők vásárlókkal szembeni vélelmezett modora kapcsán, például: „én nem csodálkozom, eleve ez a pesti tegeződés sok nekem, nem őriztünk együtt libát”. A „bezzeg a mai fiatalok”-modul még kidolgozás alatt áll, de mindenképpen értesítjük, ha elkészültek a minták.

Budapesti hozzászólók számára javasolnánk valamely tájszólás kihallását a szövegből,

és frissen a fővárosba költözött vidéki fiatalokat sejteni az ügy hátterében. Sablonjaink: „mekkora kringya, a büdös paraszt feljön, aztán szédül a betonon”. Adaptív verzió: „Biztos az anyja is így adta neki a kaját a tanyán XD”. 

Csomagjaink kombinálhatók: például szociáldemokrata + rasszista kombóban egyszerre lehet zsidózni és kizsákmányolózni a McDonald’s tulajdonosait, népszerű párosítás, sőt, hármas a budapesti + hungarofób-szélsőliberális + környezetvédő ajánlatunk.

Ne habozzon, válassza ki a megfelelő szövegalapot, és mi szállítjuk a kész mondanivalót. Megrendelését e-mailben vagy Facebook-kommentekben várjuk!

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baloghpap
2021. szeptember 02. 08:25
Szenzációs cikk! (Ezt a kommentet nem a Narratíva Bt.-nél rendeltem...)
Bell & Sebastian
2021. szeptember 01. 15:09
A tudomány állása A mekis kaja kizárólag azokra veszélyes, akik nem ettek gyerekkorukban tyúkszart a hátsó udvaron. Úgy kell ezt elképzelni, mint a járvány megfékezését, aki nincsen beoltva, nem mehet gyorsétterembe. Aki azt állítja, ez nyilván a baloldal ötven árnyalata, hogy de bizony mehet, az nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a tyúkszart kiválóan pótolja a gyorséttermi kaja, fogyasztása felér egy kéretlen immunitással. Manapság a műtrágya már minden paraméterében jobb a biotrágyánál, emberre nem veszélyes. De azért igényesebb vendégeinknek, biztos ami biztos, Tyúkszar Heteket rendezünk Orbán Viktor bukásának ünnepén.
Akitlosz
2021. szeptember 01. 12:18
A budapesti tájszólást sokkal többet hallani. A TV-kből is az árad.
syphax
2021. szeptember 01. 11:47
".....Kiélheti frusztrációját, irigységét, dicsekedhet, mindig a legfrissebb hírekhez igazodva." Nekem "ilyenjeim", hogy "frusztráció" meg "írigység" nincsenek. Akkó' meg mi a túrót "éljek ki"???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!