Állatfarm, haláltánc, fociláz – Így olvasunk mi

2021. szeptember 01. 16:52

Mikszáth, Molnár, Hemingway... következnek Baranya Róbert kedvenc könyvei a Mandiner új sorozatában!

2021. szeptember 01. 16:52
null
Baranya Róbert

A Mandiner hetilap most következő, századik lapszáma alkalmából különleges tartalmakkal készülünk az olvasók számára. A napokban szerzőink ajánlják tíz kedvenc könyvüket olvasóinknak – szívből ajánljuk, böngésszék, kommentálják, csevegjünk róluk, s várjuk olvasóink könyves listáit is!

Az összes könyvajánló ezen a linken keresztül érhető el.

***

BARANYA RÓBERT

Orwell: Állatfarm. Mindig aktuális, mert mindig vannak egyenlők és még egyenlőbbek.

Emily Bronte: Üvöltő szelek. Lebilincselő, fordulatos regény a ködös Albion egyik szegletéből. A komor falak között minden megtörténik.

Márai: Napló 1943-44. Márai a 2. világháború végén kezdi el írni naplóit, amit aztán szerencsére sokáig folytat. Hogyan viszonyul egy rendkívüli ember a mindennapi öldöklés borzalmaihoz, amikor mindenki és minden kifordul magából.

Szabó Magda: Régimódi történet. Az egyik legjobb családregény, amely egyben bepillantást nyújt a századforduló előtti dzsentrivilágba.

Alexander Demandt: A történelem nagy perei. Kiváló összefoglaló Szókratésztól Nürnbergig.

Hemingway: Akiért a harang szól. Látkép a spanyol polgárháborúról egy olyan remek író tollából, aki maga is részese volt az eseményeknek.

Mikszáth: Két választás Magyarországon. Milyen is volt valójában a politika, az urambátyám világ a századfordulón, hogyan tudta felhasználni valaki a kapcsolatait, hogy akár egy parlamenti mandátumot is megszerezzen.

Helmut Altner: Haláltánc Berlinben. Egy a háború végén besorozott tizenéves német katona megrázó és naturalisztikus elbeszélése Berlin végnapjairól.

Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk: A klasszikus, amit nem csak fiatalon, de bármikor érdemes elolvasni. A Grundért mindent, még az életünket is!

Nick Hornby: Fociláz. Futballfanatikusoknak alapmű, de a szerző humorral teli könyvéből mindenki megtudhatja, hogyan válhatunk fanatikussá.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!