Merkel szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben

2021. augusztus 22. 16:22

Németország támogatja, hogy szankciókat vezessenek be Oroszországgal szemben, ha az megpróbálja „fegyverként használni” Ukrajnával szemben az Északi Áramlat-2 gázvezetéket.

2021. augusztus 22. 16:22
null

„Nagyon komolyan vesszük az ukrán fél aggodalmát" – hangsúlyozta Angela Merkel vasárnap Kijevben, a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón. A kancellár emlékeztetett arra, hogy a kérdést felvetette pénteki moszkvai tárgyalásain is.

„Beszéltem erről a problémáról, és nagyon világosan kijelentettük, hogy európai keretek között támogatjuk az új szankciókat, ha Oroszország megpróbálja ezt a csővezetéket (geopolitikai céljai érdekében) fegyvereként használni” – fogalmazott. A kancellár leszögezte: Berlin amellett van, hogy a felek mielőbb meghosszabbítsák az orosz gáz Ukrajnán keresztüli tranzitjáról kötött, 2024-ig érvényben lévő ukrán-orosz megállapodást.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. augusztus 23. 11:57
Merkelt erre a kis időre már be kéne kúrni naftalinba.
Autoriter
2021. augusztus 23. 10:10
"Merkel szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben." Merkel mutti "kemény" mint árok szélén a száraz kutyaszar!! -D-D-D-D
MZperXXL
2021. augusztus 23. 01:20
"...európai keretek között támogatjuk az új szankciókat, ha Oroszország megpróbálja ezt a csővezetéket (geopolitikai céljai érdekében) fegyvereként használni..." Éppen, hogy Ukrajna használta fegyverként a gázvezetéket: amikor a nemfizetés miatt nem kapott több gázt az oroszoktól, lenyúlta a másoknak szóló szállítmányokat. Ukrajnát kellene fenyegetni szankciókkal - tudtommal az oroszok mindenkinek szállítottak, aki fizetett.
kòn bandi
2021. augusztus 22. 21:17
Ezt a szinjátékot , Merkel ezt a szinjátékot, hát na gratulálok hogy sikerűlt meg etetned a tárgyalópartnered :) Német orosz épít egy vezetéket aztán .... Ezt még magyarázni is kínos :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!