Kiakadtak a moldvaiak, mert egy reklámban egzotikus népnek nevezte őket egy német cég

2021. augusztus 19. 07:44

A vállalat kommunikációs igazgatója – aki moldovai származású – szerint csak egy németországi kampányból inspirálódtak, ahol az eredetiben a bajorokat nevezték egzotikusnak.

2021. augusztus 19. 07:44
null

Egy német cég az alábbi szöveggel jelentetett meg óriásplakátot Temesváron: –

„A diverzitás azt jelenti, hogy a legegzotikusabb emberekkel dolgozunk. Moldvaiakkal, például.”

Az érintett moldvaiak képviseletében felszólalt a jászvásári történész, Dorin Dobrincu, aki gorombaságnak minősítette a reklámot, és hozzá hasonlóan nyilatkozott Dan Radu, a Moldva Fejlesztéséért Mozgalom Egyesület alapítója is – írta a Transindex.ro cikkére hivatkozva a Telex.

A lap azt írja: a német tulajdonú, hajtáslánc-technológiákkal foglalkozó Vitesco Technologies szerint szó sincs gúnyolódásról, csupán humorral beszéltek arról, hogy a sokszínűség fontos, senkit nem akartak megsérteni.

A cég szerint szinte mindenki egzotikus

A vállalat kommunikációs igazgatója a Redditen elmondta, hogy egy németországi kampányból inspirálódtak, ahol az eredetiben a bajorokat nevezték egzotikusnak.

Ráadásul Romániában sem csak a moldvaiak egzotikusak: az országban hétféle szöveggel készültek a reklámjaik: a temesváriakban a moldvaiak szerepelnek egzotikusként, a jászvásáriakban az oltyánok és az erdélyiek, míg a szebeniekben a bánátiak az egzotikusak.

„A humor az intelligens emberek kiváltsága, akikkel együtt dolgozunk és együtt fogunk dolgozni. Moldovai vagyok magam is, és büszke vagyok a származásomra” – hangsúlyozta az igazgató.

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. augusztus 20. 16:00
Legyenek büszkék a moldovaiak arra, hogy a németek egzotikusnak tartják őket. Ez azt jelenti, hogy nem az a legnagyobb gondjuk, mit tegyen egy német trans férfi, ha nőgyógyászati kontrollra kell menni? (Nem világosították fel a nem átalakítás előtt, hogy a hormonkezelés okán is el kell menjen nőgyógyászati kontrollra. A nőgyógyásznál még egy modern trendi német trans férfi is szégyenli magát a cisz-nők között). https://www.youtube.com/results?search_query=tranns+Mann+bei+gynacologist
lendvaiildiko
2021. augusztus 20. 16:00
Legyenek büszkék a moldovaiak arra, hogy a németek egzotikusnak tartják őket. Ez azt jelenti, hogy nem az a legnagyobb gondjuk, mit tegyen egy német trans férfi, ha nőgyógyászati kontrollra kell menni? (Nem világosították fel a nem átalakítás előtt, hogy a hormonkezelés okán is el kell menjen nőgyógyászati kontrollra. A nőgyógyásznál még egy modern trendi német trans férfi is szégyenli magát a cisz-nők között). https://www.youtube.com/results?search_query=tranns+Mann+bei+gynacologist Panik vor der Behandlung Trans Maenner bei der Gynaekologin
antares007
2021. augusztus 20. 15:00
Humor az értelmes emberek kiváltsága,ez így van, ezért nincs humora a németnek és a románnak vagy moldávnak ,tök mindegy.
VeJoLa
2021. augusztus 20. 10:40
Szerintem minden olyan nép büszke lehet magára, amelyik a németek számára egzotikus, mert ez azt jelenti, hogy még van hazája, hite, hagyománya, nyelve, amit ők rohamosan veszítek elfele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!