Észak-Koreában betiltották a pletykát

2021. augusztus 22. 20:23

A phenjani vezetés megtiltotta állampolgárainak, hogy megvitassák Kim Dzsongun fogyását, a pletykát pedig reakciós cselekedetnek nyilvánították.

2021. augusztus 22. 20:23
null

Phenjan közlése szerint mivel az ország súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, a diktátor is kevesebbet eszik, ugyanakkor egészségesnek számít – írja a Daily Mail cikkére hivatkozva az Index

A nép örömmel látja, hogy vezetője karcsúsodik

A találgatások a diktátor egészségével kapcsolatban azután kezdődtek, hogy a fényképeken egyre vékonyabbnak tűnik, és a becslések szerint akár 20 kilót is leadhatott.

Az Radio Free Asia úgy tudja, az észak-koreaiak örömmel látják, hogy vezetőjük karcsúsodik, mivel úgy vélik, a diktátor korábbi állapota veszélyesebb volt az egészségére. 

Valószínűleg csak egy pr-fogás

Kim Dzsongun csak 2021-ben mintegy húsz kilót fogyhatott, a hivatalos magyarázat a súlyveszteségre pedig az, hogy mindez nem egészségügyi okokból történt, hanem azért, mert

Könnyen lehet azonban – legalábbis többen is így sejtik –, hogy a fogyás csak egy pr-fogás, amivel az észak-koreai diktátor szolidaritást mutat saját népével, ugyanis az élelmiszerhiány miatt éheznek az embernek. 

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. augusztus 23. 12:38
Mivel a rendszer ugyanaz nálunk is, akkor most karigerivel mi lesz? Alacsonynak, kövérnek tituláltak elnököt. Van már halálbüntetés nálunk?
Atilla
2021. augusztus 23. 06:45
Az a megoldás,hogy nem kell enni és akkor nem kell élelmiszer ennek a beteg embernek és szolidarításból jó lenne,ha végre kimúlna a rendszerével együtt !
balbako_
2021. augusztus 23. 05:51
Az EU-ban sem engedélyezett pl Kyriakides asszonyvagyonáról sutyorogni meg a többi korrupcióról.
Robur
2021. augusztus 23. 00:49
Mennyi sok degenerált szopja itt az észak-koreai komcsik faszát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik