Elszúrhatták a lámpaprogramot, hatalmas a dugó a Blahánál

2021. augusztus 31. 09:28

A Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így senki nem tud kijönni. 

2021. augusztus 31. 09:28
null

Hegyekben állnak a buszok a Népszínház utcában. A Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így senki nem tud kijönni. Egy olvasónk beszámolója szerint a fő probléma a Blaha Lujza téri csomóponttal lehet, ugyanis szerinte rossz a lámpaprogram. A Népszínház utcából akkor van zöld, amikor a körúton piros, így senki sem tud kijönni – foglalta össze.

„Pont annyira van zöld, hogy a József körúton átmenjen egy pár kocsi, de a környező utcákból nem tudnak a körútra kanyarodni mert ott áll a sor. A körút/Rákóczi út kereszteződésnél meg egy sávra van az északnak menő forgalom leszabályozva felújítás miatt. A Rákóczin a forgalom szerencsére mindkét irányban még mindig kétsávos. A Népszínház utcai villamosok se tudnak mit kezdeni a helyzettel, mert az autók közé vannak szorulva.”

Mindeközben Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója arra kéri a főpolgármestert, hogy vonja vissza a nagykörúti villamosok lassítását érintő intézkedést – számolt be a Világgazdaság.

A lap azt írja: Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook-oldalán reagált a Budapest Közút által tervezett lámpaprogram módosításokra, melyet Karácsony Gergely a Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottság csütörtöki ülésén ismertetett. Karácsony a főpolgármesteri prezentáció keretében jelentette be, hogy a Blaha Lujza téren ideiglenesen a közúti közlekedést segítő 90 másodperces lámpaprogram lép életbe, mely 30 százalékos kapacitástöbbletet biztosít a közutak számára.

Vitézy szerint az intézkedés utasok százezreit érintené hátrányosan

A villamosbarát lámpaprogram felszámolása hibás döntés, épp a legzöldebb közlekedési módot, a villamosközlekedést választó utasokat, naponta százezreket hoz hátrányosabb helyzetbe, ezért mind közlekedéspolitikai, mind klímavédelmi szempontból aránytévesztés – nyilatkozta.

Az építkezés amiért csak 1-1 sáv megy északra és délre a József körúton, rendőrök érkeztek terelni a forgalmat.

 

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. augusztus 31. 14:41
Remélem a Magyar Helsinki Bizottság, Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda, Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület, Migráns Szolidaritás Egyesület, a Cordelia Alapítvány NEM LESZ HUNGAROFÓB, budai, illetve pesti ellenes, ivóvízzel, reggelivel, ebéddel és vacsorával látja el a Népszínház utcában, a többi dugókban bennrekedt embereket, gyerekeket és csecsemőket. Remélem, nagyon csomópontokban mozgó WC-ket kis kihelyeznek.
fogas paduc
2021. augusztus 31. 13:46
Miről ismered meg a libbantat? - sosem hallgat az okosabbra.
rrrrrr
2021. augusztus 31. 13:00
ez amugy a legnagyobb baj a karrieristakkal h nem ertenek semmihez, a nagy rendszereket meg nem latjak at, sot legyintenek h az nem is az ő dolguk hanem a beosztott kozeovezetoke ezek azt hiszik h annyi a dolga egy vezetonek h kivalasztja h a piros v a zold zoknit vegye e fel tovabba, a nagy rendszerek hosszú tavon beallnak, tudnak kezelni regiek havaria helyzeteket, vannak forgstokonyvek... ha ilyen helyre vmi almodozot tesznek aki nem tud kitalalni vmi uj rendszert ami jobb vmi parametert illetoen de ugyanakkor megvan a hiusaga h vmit alkotni akar, akkor annxit tud tenni h kicsit a potmetert fol v le elcsavarja aztan lesik h mekkora hulyeseget csinaktak. lathato h ilyen egyszeruen nyuknaj hozza mindenhez : 2 savbol 1 savot, nem jo az uj lampaprigram legyen masik, nincs mogitte globalis nagy cel, csak vmi lokalis belenyulas van mindenbe ami csak kart okoz ugyanez varhato ha kormsnyra kerulnek, mindent hagyni fognak ahogy most van mert "jol" mikodik, ellenben az alkotas vagya miatt picit mast csinalnak mindenben es a jol beallt rendszert szetb@sszak
rrrrrr
2021. augusztus 31. 12:54
atr vallom h meghuzni a ravaszt, es meg mielott celt talalna gyorsan atadni a fegyvert mas kezebe es mutogatni h nem en voltam, nem szep finoman szolva a kozeletben es az onkormanyzarisagban mint fogalmakban felkene mar fogni h a mi borunk a tet... csak sajnos a nep, azon belul is a bal libsi oldal megint kardot rantott es esz ervek helyett beszavazta ez a senkit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!