A Lidl kanyarban előzte a Tescót

2021. augusztus 04. 09:48

A magyarországi boltláncok listavezető helyét átvette a Lidl, miután 21%-kal növelte belföldi forgalmát.

2021. augusztus 04. 09:48
null

Hiába volt tavaly visszaesés a gazdaságban, a külföldi élelmiszerbolt láncok mégis növekedni tudtak. A Lidl nettó árbevétele tavaly 667 milliárd forint lett, ami 21%-os növekedésnek felelt meg – írta meg a napi.hu. A második a listán a Spar, 630 milliárd forinttal és 10%-os növekedéssel, a harmadik pedig a Tesco, 588 milliárd forinttal és 2%-os visszaeséssel.

Apró érdekesség, hogy a Top 6 legjobb pénzügyi eredményt elérő boltláncból csak a Tesco esett vissza a lezárások idején, a negyedik Auchan 7%-kal, az ötödik Penny 14%-kal, a hatodik Aldi 19%-kal tudott növekedni. A növekedés ténye érthető, hiszen az emberek a költéseiket átcsoportosították a lezárások alatt felesleges dolgokról az étkezésre.

Forrás: Napi.hu
Forrás: Napi.hu
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. augusztus 04. 23:57
Én is csak oda jártam, de amióta ők az év gyümölcs- és zöldségkereskedői, azóta olyan silány náluk a saláta, hogy inkább máshol veszek. Így fedeztem fel az Auchant, bár messzebb van. Azonkívül volt náluk régen a fekete tej (teljes), ami sajnos megszűnt, mert csak ott vettem, ott volt a legjobb, de a Füredi az szar, ami van helyette. Sajnos színvonalesést tapasztalok náluk, így kezdem hanyagolni.
Búvár Kund
2021. augusztus 04. 21:25
Egyikbe se járok. Inkább a helybeli vállakozó boltja, aki helybelieket foglalkoztat. Még akkor is ha mondjuk pár százalékkal drágább mint a multik. De ha belegondol az ember még nem is drágább! Mert a nagy áruházban tuti beletolnak vmit az ember kosarába, amit amúgy meg se vett volna amikor elindult otthonról!
I_Isti
2021. augusztus 04. 16:30
Felesleges dolgokról az étkezésekre. Mert a magyarok annyi felesleges dolgot szoktak vásárolni, hogy az csak na! Felesleges autókat, házakat, cipők tömegeit, satöbbi...
Armageddon
2021. augusztus 04. 15:54
"Az USA-ban május végén nyitott a 100. Lidl-áruház, miközben a világon tízezer bolttal rendelkeznek." A CBA +ÁFÉSZ belehúzhatna már! Lölő alszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!