Merkely Béla: Junior vakcina érkezik a 12 év alattiaknak

2021. július 20. 10:49

A harmadik oltásnál fontosabb az, hogy az első és második oltást minél többen felvegyék a fiatalabb és az idősebb korosztályban is, mert ez segít tompítani a negyedik hullámot – nyilatkozta az Indexnek Merkely Béla.

2021. július 20. 10:49
null

Merkely Béla szerint az antitest vizsgálat a vírusfertőzés igazolására szolgál és nem arra való, hogy egy oltóanyag hatékonyságát meghatározza, és ami ennél is fontosabb: az antitestszint nem egyenlő a védettséggel – állítja Merkely Béla. A főorvos szerint az irányelv szerint, akit először vektorvakcinával vagy elöltvírus-alapú oltóanyaggal (Szputnyik V, AstraZeneca, Sinopharm) oltottak, harmadik oltásként mRNS-alapú oltóanyagot (Pfizer, Moderna) kapjon, és fordítva. A Pfizer Hungary Kft. viszont nem ajánlja az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását.

„Amit nem tanácsolok, hogy vektoralapú vakcinák esetében a harmadik oltás is vektoralapú legyen, mert nagy valószínűséggel a harmadik vektoralapú oltás esetében már a vektor vírus ellen kezd védekezni a szervezet, így az oltás nagy valószínűséggel nem lesz hatásos. Ezért az a javaslat, hogy az mRNS-oltással rendelkezők vektorvakcinát kapjanak, és fordítva – de, mint mondtam, erről a házi-, vagy a kezelőorvos dönt, a vizsgálatot követően” – állítja Merkely Béla.

„Többen is  tartanak a negyedik hullámtól, amely számos országban pusztít világszerte, én továbbra is úgy gondolom, hogy jellemzően ennek azok lesznek kitéve, akik nem kérték az oltást” – mondta a főorvos, aki szerint a terhes anyukáknak mellőzni kellene a harmadik oltást, mert nincs elég biuzonyíték a hatékonyságot és mellékhatásokat illetően. 

„Az idősek házról-házra járva oltásával „kerülhető el a sokat emlegetett negyedik hullám, ami szerintem, ha lesz is, nem igényel majd olyan intézkedéseket, mint a korábbi járványhullámok” – mondta Merkely Béla.

„Nyilván ezekből az oltóanyagokból kaphatnak majd a 12 év alattiak is, jöhet majd az úgynevezett Junior-vakcina. Ez azt jelenti, hogy a 40 kilogramm alatti gyermekeket a dózis felével, negyedével oltják majd – tudomásom szerint ezt már több vakcinagyártó teszteli, ha ősszel még nem is, talán az idei év végére elérhető lehet” – tette hozzá. 

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2021. július 20. 21:02
"tudomásom szerint ezt már több vakcinagyártó teszteli," --- Ezt hiszem az orvoslás olyan sátáni szintre kezd süllyedni, ami már horrorisztikus. A gyártó leteszteli a vakcinát, kap rá egy sürgősségi engedélyt és az orvosprofesszor reklámozza a kisgyermekek beoltására. Angol kutatók végeztek vizsgálatot 18 év alatt: Az összes halálokok között a COVID-ot nagyítóval is alig lehet megtalálni. https://www.researchsquare.com/article/rs-689684/v1
dave
2021. július 20. 19:12
A kúrva anyátokat, rohadt gyógyszerügynök "orvosok". Melyik az az elmebeteg szülő, aki engedi akár 16 éves gyermekét beoltani ezekkel a szarokkal?
VDGy
2021. július 20. 14:57
Erőst úgy tűnik, Merkelynél nem a szakképzettség számít, hanem a hálózati rang. Csak ezzel magyarázható, miért nem száll le most már a 12 év alattiakról sem. Egy kis adalék az oltások biztonságos voltához: Dr. Charles Hoffe: rejtett vérrögök a Covid-oltottak legalább 60%-nál! https://www.bitchute.com/video/v0B47XjLyHTG/
Rézvirág
2021. július 20. 14:16
Szuper, mi beadatjuk. Nem hiányoznak a postcovid szarságok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!