Kovács István: Nem a hírekből kell kiindulni, amikor jogsérelemről van szó

2021. július 19. 20:52

Magyarországon nagyon konkrét szabályok vannak arra, hogyan lehet megfigyelni bárkit, legyen szó újságíróról vagy akár egy kőművesről – mondta Kovács István a Spirit FM műsorában.

2021. július 19. 20:52
null

Az újságírók izraeli kémprogrammal való megfigyelésére vonatkozó kérdésre Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Spirit FM Aktuál műsorában elmondta:

„Magyarországon nagyon konkrét szabályok vannak arra, hogyan lehet megfigyelni bárkit, legyen szó újságíróról vagy akár egy kőművesről. Ha ezeket a szabályokat megtartották, akkor nem történt jogellenes lehallgatás, ha nem, akkor lehet a jogsértés tényét vizsgálni” – hangzott el a Spirit FM Aktuál műsorában, ahol Kovács Istvánt, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatóját kérdezték újságírók izraeli kémprogrammal való állítólagos megfigyelése kapcsán. 

„Ha ezeket a szabályokat megtartották, akkor nem történt jogellenes lehallgatás, ha nem, akkor lehet a jogsértés tényét vizsgálni. Szerinte nem a hírekből kell kiindulni, amikor jogsérelemről van szó” – jelentette ki.

Soroshoz köthető szervezetek az állítólagos megfigyeléses ügy mögött.
Az állítólagos megfigyelésről szóló cikket összefogó Forbidden Stories fenntartója a Global Investigative Journalism Network nevű szervezet, ami több a Direkt36-hoz hasonló portált finanszíroz. A Global Investigative Journalism Network nevű szervezet egyik fő szponzora a Soros Alapítvány, vagyis az Open Society.

Fotó: Kovács István, Facebook

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2021. július 20. 07:45
Most valószínű az összes elmebeteg, paranoiás ellenzéki a telefonját fürkészi, és titkon bízik benne, hogy őt is lehallgatják, hogy aztán eldicsekedhessen a többi elmebetegnek, hogy ő a rendszer ellensége.
..--..
2021. július 20. 07:37
-zsoltkom- "Magyarországon nagyon konkrét szabályok vannak" "Dagad a botrány: Illegálisan, magyarokon használva teszteltek egy izraeli kémprogramot még 2018-ban" https://bit.ly/3ezZDtb
lavor
2021. július 20. 07:09
Az Amnesty bölcsészei feltörték a világ egyik legfejlettebb kémprogramját.
pitypang1125
2021. július 20. 07:08
A vihar a biliben című, libsi szappanopera kitudja hányadik felvonását láthatjuk, halharjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!