Levélben magyarázkodik Gyöngyösi Márton a CNN-nek

2021. július 23. 11:52

A Jobbik egyedüli ellenzéki formációként megszavazta a pedofiltörvényt, Gyöngyösi Márton ezt magyarázza a levélben.

2021. július 23. 11:52
null

Szijjártó Péter július 13-án adott interjút az amerikai CNN-nek, ahol a gyermekvédelmi törvényről kérdezték. A műsorban a külgazdasági és külügyminiszter emlékeztette a műsorvezetőt, Bianna Golodrygat, hogy a törvényt a „legnagyobb ellenzéki párt”, azaz a Jobbik szavazataival együtt fogadta el az Országgyűlés.

Gyöngyösi Márton ezzel kapcsolatban írt nyílt levelet Facebook-oldalán a műsorvezetőnek, amelyben az áll, Szijjártó Péter állítása „csúsztatás”.

A Jobbik a törvény megszavazása előtt, és azt követően is kétségeit hangoztatta”

– fogalmazott.

Szerinte a Fidesz-KDNP „nyilvánvalóan homofób élű kiegészítéseket tett a törvényjavaslathoz”, utalva arra a részre, amely szerint a szexuális felvilágosító foglalkozások nem irányulhatnak a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

Az én pártom, a Jobbik úgy döntött, hogy a gyermekek elleni pedofil bűncselekményekkel szembeni fellépést nem írhatják felül Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP hatalmi manipulációi [...] de már a szavazás előtt is világossá tettük, hogy az abban szereplő homofób kitételekkel nem tudunk azonosulni”

– fogalmaz Gyöngyösi, hozzátéve: szerinte ez nem jelenti azt, hogy a Jobbik biztosította volna a törvény „társadalmi legitimációját”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. július 25. 09:17
A Mozgalom zsi dilemmája: Sabbath disznóhús..
Kristály
2021. július 24. 21:25
Járjál úgy mint azok akiket listázni akartál . Kapun be kéményen ki.
cirmoscirmi
2021. július 24. 14:41
Egy féreg. Olyan mint a pártja.
amca
2021. július 24. 02:51
Magyaroeszág 9 845 745 sz. senkije. Pont akkora ,mint 1 vírus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!