Megtört az ellenzéki egység a pedofiltörvény kapcsán

2021. június 14. 19:40

A Jobbik megszavazza, a Demokratikus Koalíció bojkottálja a pedofiltörvényt.

2021. június 14. 19:40
null

Megoszlik az ellenzéki pártok véleménye az úgynevezett pedofilellenes törvény kapcsán. A baloldali pártok egységesek abban, hogy bojkottálják a törvény elfogadását. Gyurcsány Ferenc videóban üzent, miszerint „bojkottálják a szavazást sőt az egész napot” Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd pedig közös közleményt adott ki hétfőn este. Ebben azt írják, hogy „a Fidesz az Országgyűlés keddi ülésnapján olyan törvényeket akar megszavazni, amelyek egyáltalán nem szolgálják hazánk és a magyar emberek érdekeit, ellenben gyűlöletet szítanak, semmibe vesznek és megbélyegeznek, ezért az LMP, az MSZP és a Párbeszéd frakciói bojkottálják a kedden tartandó szavazásokat, képviselőik azokon nem fognak részt venni” – írták. 

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független baloldali képviselők sem szavaznak kedden a parlamentben, mert úgy vélik, hogy

A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban” hottájuk csatlakozott a parlamenten kívüli, ám a baloldali összefogásban résztvevő Momentum. Fekete-Győr András szerint „bojkottálni kell az orosz mintájú melegellenes törvény szavazását”.

A Jobbik megszavazza a törvényt

A Jobbik velük szemben azonban igennel fog szavazni a törvényjavaslatra, mert a párt szerintük „mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése. Így üdvözlünk minden szigorító kezdeményezést, ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni” – áll a Jobbik közleményében. 

azonban az Orbán vezette Fidesz még tárgysorozatba sem vette azokat. Orbánék »pedofilellenesnek«️ címkézett törvénycsomagja az alapismeretek fényében meglehetősen hiteltelen, ugyanis alapos a gyanú, hogy csupán a közvéleményt felborzoló fideszes pedofilbotrányokat igyekeznek elpalástolni, valamint újabb olyan csapdákat csempésztek bele a javaslatba, ami próbálja megosztani az ellenzéket. Ugyanakkor abban is következetes az álláspontunk, hogy iskolákban – amellett, hogy igenis van helye a szakértők általi tájékoztatásnak és a felvilágosításnak – ne legyen megengedhető a különféle szexuális irányultságok, vagy netán a nemváltás »népszerűsítése«️.

A választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne, ha azokat a Fidesz a következő hónapokban – különféle csűrés-csavarással – »alkalmassá tenné«️ bármely magyar állampolgár megbélyegzésére” – írták.

Fotó: MTI/EPA/Hollie Adams

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. június 15. 09:23
Lavírozgat a Jobbik....nevetséges...
Kristály
2021. június 15. 07:18
Magyarorszagból is buzi nevelde lesz Soros ohaja szerint szavazás után , jól beígérte a Jobbik.
ThunderDan
2021. június 14. 22:04
Összefogáááááás! (Eléggé őrjöng amúgy a ballib kommentmező.)
Paskai
2021. június 14. 21:22
Ha a fidesz bukik jövőre, mind vele bukunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!