A spanyolok drámai tizenegyespárbajban búcsúztatták Svájcot

2021. július 02. 22:02

Spanyolország 1-1-et követően tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult Svájcnál a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság első negyeddöntőjében, pénteken, Szentpéterváron.

2021. július 02. 22:02
null

Óriási spanyol mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, a svájciak a kontrákra építettek, de taktikájukat gyorsan fel kellett adniuk, mert hátrányba kerültek, Embolo pedig sérülés miatt vált ki. Időbe telt, amíg Shaqiri irányításával a svájciak magukra találtak, és elsősorban pontrúgásaik után veszélyeztettek, de gól nélkül maradtak a fegyelmezett spanyolokkal szemben.    

A szünet után is bátor játékot vállalt fel Svájc, így amíg ellenfelük csak lehetőségekig jutott, előttük már helyzetek is adódtak, a 68. percben pedig Shaqiri találatával – nem érdemtelenül – egyenlítettek. Nem sokkal később viszont emberhátrányba kerültek, de úgy jutottak el a hosszabbításig, hogy nagyon nem kellett izgulniuk.    

Hatalmas spanyol helyzettel vette kezdetét a ráadás – Gerard Moreno hibázott –, majd Sommer bravúrjai tartották életben az egyre inkább elfáradó svájciak reményeit, akik óriási védőmunkát, több blokkolt lövést bemutatva eljutottak a tizenegyespárbajig. Ott viszont négy rúgójuk közül csak egy volt eredményes – Unai Simón kétszer védett –, így a világbajnok franciák kiejtése után búcsúzni kényszerültek.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Makszim Semetov

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2021. július 03. 14:13
Kicsoda Piara Powar, a Fare ügyvezető igazgatója? Ez ő: piara powar imagines Egy aljas arcú a valamely közel-keleti törzsből
Mátyás01
2021. július 03. 12:11
Magához képest ügyes volt svájc, de a végén már csak védekezett, ami érthető, viszont így teljesen megölte a játékot. A spanyolok meg ennél sokkal többre lennének képesek. A belgák leszerepeltek, egy nyamvadt 11-est tudtak csak lőni. Hajrá olaszok. :)
Gregorius
2021. július 03. 09:45
Egész jó meccs volt, egyre inkább fáradó csapatokkal. Az nyert aki a végén egy kicsit jobban tudott koncentrálni, ami látszott a 11-s rúgások hatékonyságában, mindkét csapat többet is kihagyott. Látszott az, hogy a La Liga legjobb góllövői külföldiek, a hazaiak bizonytalanabbak.
még fokozza
2021. július 03. 07:14
Halál a focira!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!