Tüttő Kata tanácsadója milliókkal nem számolhatott el

2021. június 01. 14:30

Valami nem stimmel az antikorrupciós biztos vagyonnyilatkozatával – írta meg az Adatradar.hu.

2021. június 01. 14:30
null

„Korrupcióellenes vizsgálóbiztos, felügyelőbizottsági tag, egyéni ügyvédként pedig a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes jogi tanácsadója – a jelek szerint mégsem sikerült pontosan kitöltenie a 2020. évi vagyonnyilatkozatát a szocialista dr. Enyedi Krisztiánnak. Az elszámolásából több millió forint hiányzik” – írta meg az Adatradar portál.  

Tüttő Kata bizalmasa igazi szürkeeminenciásnak számít a lap szerint, aki régóta forog a szocialisták háza táján,

mert – mint a lap írja – az MSZP országgyűlési frakciója 2008-ban őt delegálta szakértőként az UD Zrt. nevével összeforrott lehallgatási botrány körülményeit feltárni hivatott parlamenti vizsgálóbizottságba, melyet a Gyurcsány-kormány szakminisztere, Szilvásy György akkor 80 évre titkosított.

A Főpolgármesteri Hivatal 2020. április 16-án kötött ügyvédi megbízási szerződést Enyedi Krisztiánnal

Ebben rögzítik, hogy az MSZP-s Tüttő Kata munkáját „bármely kérdésben személyesen (szóban), írásban vagy elektronikus úton előterjesztett jogi tanácsaival” fogja segíteni,  jogi tanácsadásért havi nettó 650 ezer forint megbízási díjra jogosult 2021. december 31-ig.

Enyedi a vagyonnyilatkozatában ehhez képest az ügyvédi foglalkozásából származó havi adóköteles (bruttó) jövedelmeként csak 600 ezer forintot tüntetett fel.

„Ez nemcsak, hogy nincs összhangban a Fővárossal kötött szerződésével, de arra is utal, hogy jogászként, hasonlóan a Keresztapa című film consigliere-jéhez, csak egyetlen ügyfél érdekeit képviseli. Más bevételi forrásaként a Budapest Közút Zrt.-nél betöltött felügyelőbizottsági tagságát jelölte meg. A szabályok szerint ezért a minimálbér másfélszerese, havi 241.500 forint illeti meg” – tárta fel az Adatradar, aki szerint a  Budapesti Nagybani Piac Zrt. piacfelügyelet felügyelőbizottsági tagsága, melyért szintén 241.500 díjazást kap, még említés szintjén sem szerepel a vagyonnyilatkozatban. 

„A tanácsos egyébként felerészben tulajdonosa egy 65 négyzetméteres kőbányai lakásnak, és 2020 februárjában ajándékba kapott egy Opel Meriva B típusú személygépkocsit, amelynek ára használtan 2 és 4 millió forint között változik évjárattól és felszereltségtől függően” – írja a lap. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RogerFederer20GS
2021. június 01. 16:32
Úgy meglepődtem
balbako_
2021. június 01. 15:46
Régi EU-s gyakorlat, hogy a korrupcióellenes csapatot mindig a legkorruptabb vezeti. És ebben Budapest is csatlakozott Európához.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. június 01. 15:44
Tüttő körül fogy a levegő. Lop, csal, hazudik és korrupt.
Akitlosz
2021. június 01. 15:37
"Tüttő Kata tanácsadója milliókkal nem számolhatott el" Szegény! Pedig bizonyára szeretett volna, csak valaki szemétláda nem engedte meg neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!