Már csak két hétig használhatják az autósok a Lánchidat

2021. június 01. 13:31

Budapest egyik fő közlekedési útvonala másfél éven át lesz lezárva, a BKK az elterelés részleteit kedden ismertette.

2021. június 01. 13:31
null

„A közösségi közlekedés és a gépjárműforgalom útvonalait is alapjaiban változtatja meg, hogy június 16-án teljesen lezárják a Lánchidat, a kezdődő pályalemez rekonstrukciója miatt. A közösségi közlekedést választó, erre jövő 11 ezer utas az eddigi lánchídi átkelés helyett az M2-es metrót veheti majd igénybe, de az Erzsébet híd felé is kerülhetnek” – mondta el Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója a cég háttérbeszélgetésén, melynek részletei az Indexen jelentek meg. 

Végig buszsáv lesz a Hegyalja úton

Az egyik legfőbb alternatív útvonal az Erzsébet híd lesz, amin keresztül a Hegyalja úton immáron végig, a BAH-csomóponttól Zuglóig megszakítatlan buszsávon közlekednek majd a járatok, így lerövidül az utazási idő ezen a tengelyen.

A 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik majd, a 105-ös busz pedig az Erzsébet híd felé fog kerülni, majd a rakparton, betonelemekkel elválasztott pályán folytatja útját. A 178-ös busz is az Erzsébet hídon jár majd, és a 105-ös pesti vonalát követi. Az éjszakai közlekedés is változik – hangzott el a tájékoztatás során

A BKK együttműködik a WAZE mobilappal, hogy elkerülhetőek legyenek a torlódások

Az applikáció segítségével az autósok is azonnal láthatják, hogy a módosított közlekedési útvonalakon merre érhetik el leggyorsabban céljukat, míg a BKK infó a rendelkezésre álló számos egyéb csatornán is folyamatosan tájékoztatja a közösségi közlekedést választó utasokat – áll az Index ismertetésében. 

A változások hosszútávon is megmaradnak, mert a Lánchíd hétvégénként a felújítás után, a pesti rakparthoz hasonlóan, a gyalogosoké lesz. 

Jövő héttől indul a Rakpart felújítása is

Június 7-én indul a pesti rakpart Parlament és Margit híd közti szakaszának kivitelezése, ahol a forgalmat teljesen lezárják az év végéig.

Hétvégétől nem lehet autóval közlekedni a Margit híd és Lánchíd között.

A Lánchíd lezárása a tervek szerint 18 hónapig tart és június 19-én festik fel az új buszsávokat a Hegyalja úton. A Blaha Lujza tér rekonstrukciója is elindulhat július elején – jelezte Horváth László, a BKK projektmegvalósítási igazgatója, aki leszögezte, minden ellterelés ellenére jelentős torlódásokra kell számítani a városban, ezért a kerékpár és a megújult Bubi is alternatívát jelenthet. 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2021. június 02. 17:17
Csqk sikerült elhúzni addig ameddig megnyitják a határokat a túristák előtt(is).Persze az ott élőknek akik nap mint nap használják így is úgy is kellemetlen lesz...Respect
tetx
2021. június 02. 05:32
A csömöri úti vasúti felüljáró kb másfél éve le van zárva és látszólag még nem sok minden történt vele, már azon kívül hogy Zugló és Újpalota között a közlekedés hiperpasszív lett. Akkor majd ennek fényében egy Duna feletti hidat biztos másfél év alatt befejeznek... tervezi az ember aki életében semmit, még egy mondatot sem tudott tisztességesen befejezni.
kitiltott
2021. június 01. 23:07
Giga dugó lesz Budán reggel a Pesti oldalon meg du. Ezt direkt CSi álják egyszerre hogy 1.6 millió autós üljön bkvra
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 01. 19:41
...és ehhez kellett bő másfél év. ...hogy elkezdjék. ...hogy egyáltalán elkezdjék. #szánalmas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!