Karácsony pártja Karácsony helyettese ellen kampányol Újbudán

2021. június 18. 21:32

A Medián április végi felmérése szerint Orosz Anna számít a legesélyesebb jelöltnek a körzetben, azonban a visszalépések hatására átalakulhat a helyzet.

2021. június 18. 21:32
null

Bár a Momentum politikusa, Orosz Anna igen nagy népszerűségnek örvend Újbudán, Gyurcsány Ferenc pártja Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest jelöli a körzetben, aki a 2018-as választásokon mindössze ezer szavazattal maradt alul Simicskó István, KDNP-s politikussal szemben.

A Medián felmérése szerint is Orosz Anna a legesélyesebb

A Medián április végi felmérése szerint Orosz Anna számít a legesélyesebb jelöltnek a körzetben.

A felmérésben részt vevők 45 százaléka támogatja Orosz Annát, míg csupán 21 százalékuk szavazna Gy. Németh Erzsébetre. A biztos előválasztási résztvevőknél azonban a DK-s főpolgármester-helyettes lényegesen jobban, 25 százalékon, Orosz Anna pedig 47 százalékon áll.

A Závecz Research az IDEA Intézettel szintén csinált egy felmérést, eszerint azonban az ellenzéki szavazók 31 százaléka Gy. Németh Erzsébetet, 29 százaléka Orosz Annát választaná – áll a Telex cikkében.

A visszalépések hatására azonban átalakulhat a helyzet

A DK-s Gy. Német Erzsébet mögött korábban már felsorakozott a Jobbik, míg a Párbeszéd képviselője, a fenti felmérésekben 15-20 százalék között mért Barabás Richárd pedig Orosz Anna javára lépett vissza pénteken.

Ennek köszönhetően az a helyzet állt elő, hogy

Karácsony Gegely pártja, Karácsony Gergely helyettese ellen kampányol a baloldali előválasztáson. 

 

A Momentum és a Párbeszéd sajtótájékoztatóját az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. június 19. 13:16
Állítsák egymás mellé Gy Németh Erzsébet és Orosz Anna jelölteket! Erzsike egy kitömött komenista szarzsák, Orosz Anna egy filigran moslekkoalicios. Ebben az évben is, könnyű a választás!
annamanna
2021. június 19. 09:45
Cicaharc. Szinte biztosan a külcsíny fogja eldönteni. Gy. Németh Erzsébetnek max Heller Ágnes ellen volna esélye.
Rocktoberi
2021. június 19. 08:45
Jó a műsor. Már csak az ásókat kellene kiosztani. Reméltem, hogy már az előválasztás alatt kimutatják a valódi énjüket és elharapják egymás torkát. Ezt nagyrészt kilőtték a "nagyjaik" a visszaléptetésekkel. Ezek annyira demokratikusak, hogy még egy tét nélküli felmérést sem mernek bevállalni. Vagy mégse Orbán leváltása a lényeg?
széki lassú
2021. június 19. 08:03
Az ellenzéki előválasztási kampánynak készítsenek egy logót, és az legyen egy madáretető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!