Csaknem 50 millió forintot osztottak szét a vezetők között Újbudán

2021. június 04. 15:56

László Imre DK-s polgármester panaszkodik az önkormányzatok nehéz helyzetére, közben az alapfeladatok ellátásáért jutalmazza a hivatali vezetőket.

2021. június 04. 15:56
null

Másfél millió forintos jutalmat kapott Újbuda jegyzője, Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna nem sokkal azután, hogy 2019 őszén megalakult az önkormányzat új, baloldali vezetésű képviselő-testülete, számol be az Adatradar. A polgármesteri hivatal – a még a fideszes vezetés által kinevezett – vezetője a választási munkájáért kapta az összeget. Érdekes, hogy

a jegyző megtarthatta az állását a DK-s polgármester, László Imre mellett,

hiszen ez bizalmi állásnak számít, de az is meglepő, hogy milyen jogcímen premizálták, hiszen az alapfeladataihoz tartozik, hogy a helyi választási iroda vezetőjeként felügyelje a választások lebonyolítását.

Alapfeladatok ellátásáért fizettek

Dr. Szentandrási-Sárkány Tamás aljegyző szintén jól járt, ő is maradhatott a posztján, egy osztályvezetővel közösen pedig 2,1 millió forintos bónuszt kapott – a hivatalos indoklás szerint a „2019. évi Polgármesteri átadás lebonyolításához kapcsolódó többletfeladat” miatt. Az Adatradar megjegyzi, ezek is alapfeladatoknak számítanak. 

Újbuda vezetése 2020-ban és 2021-ben is úgy vélte, prémium jár azért, ha valaki elvégzi a munkáját. A tavalyi költségvetés elkészítéséért

a jegyző, öt igazgató és két osztályvezető kapott több mint 2,6 millió forintot.

Az ideiért pedig Vargáné, egy osztályvezető, három igazgató és egy „egyéb vezető” kapott ugyanennyit.

A polgármester gyakran panaszkodik

Mindez azért is furcsa, mert több baloldali polgármesterrel egyetemben az újbudai DK-s László Imre is számos esetben panaszkodott arról, hogy nehéz anyagi helyzetben vannak az önkormányzatok. A XI. kerületben egyébként tavaly csaknem 50 millió forintnyi jutalmat osztottak ki önkormányzati vezetőknek. 2019-ben ehhez képest még „csak” 31 millió forintot osztott szét Újbuda baloldali vezetése.

 

Fotó: László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Újbuda polgármestere beszédet mond Nagy Imre mártír miniszterelnök özvegye, Nagy Imréné Égető Mária emléktáblájánál Budapesten, a XI. kerületi Etele úton az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2020. november 4-én.MTI/Mónus Márton

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lenyeg Telen
2021. június 04. 21:56
Na ennyit a sírás-rivásról...mégis van itt pénz lóvéra...
nyugalom
2021. június 04. 19:06
Gazember galiciai!
sors
2021. június 04. 18:11
Ettől még simán behúzzák ők 2022-ben ezt a budai vk-t is... Ilyen az ottani néplélek. A vidékben lehet bízni.
brekker
2021. június 04. 17:45
A jó káder beszélget a nyugdíjasokkal, biztosítja őket, hogy a lehető legnagyobb rendben mennek a dolgok, megkapják jövőre is a nyugdíjemelést, hiába áskálódik Orbán és a bandája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!