Menczer: Keleti vakcinák nélkül másfél hónapot csúszott volna a nyitás

2021. május 04. 17:10

A külügyminisztérium államtitkára szerint óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően.

2021. május 04. 17:10
null

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden, Facebook-oldalán közzétett videójában azt mondta:

a magyar gazdaságot a zárás alatt napi 10-15 milliárd forint veszteség érte.    

Megjegyezte, hogy a 4 millió átoltottat a keleti vakcinák nélkül másfél hónappal később lehetett volna elérni. Ezalatt a másfél hónap alatt a magyar gazdaságot több mint 550 milliárd forintnyi veszteség érte volna – jelentette ki, hozzátéve: ezt az összeget vagy legalábbis a jelentős részét sikerült megspórolni a keleti vakcináknak köszönhetően.    

Vagyis az orosz és a kínai vakcina beszerzése – az életmentés és az újraindítás mellett – gazdasági szempontból is jó döntés volt – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva,

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2021. május 04. 18:51
Nem tudom ki volt a tintanyalo inas, aki ezt az irást igy lehozta, mert a lényeget elhallgatta. Mibe került volna a 1,5 honap késedelem extra. Ha jol emlékszem, sajnos nem irtam fel Menczer szerint 550 mlrd forinttal lett volna drágább. Azaz fejenként beleértve az ujszülötteket is naponta kb 1200 Ft extra kiadást sporoltak meg a gyorsabb oltással. Hol a köszönet, kedves polgártársak? Vagy nektek már mindegy, ha naponta extra 1200 forintot vesz ki a rohadt virus meg a dilettans EU a moslék segitségével a zsebetekböl?
gyaloggos
2021. május 04. 18:38
NEM CSUPÁN pénzben mérhető, mérendő a pozitívuma a keleti vakcinával történő oltásoknak! PSZICHÉSEN is nagyon sokat jelentett a magyar embereknek. REMÉNYT adott, hogy hamarosan vége lehet a bezártságnak, "börtönnek", kilátástalanságnak! HISZEN akkor még volt látható, tudható az, miképpen is alakulnak a nyugati vakcinák hazánkba érkezései, BIZONYTALAN, kiszámíthatatlan volt minden ama vakcinákkal az egész EU-ban!
káli
2021. május 04. 18:29
Amúgy ez a mencer gyerek iszonyatosan gáz, még kormányoldalnak is!
káli
2021. május 04. 18:27
Helyesen" a keleti vakcinák nélkül másfél hónapot késett volna a lopás"! D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!