Immár hivatalos: Dobrev Klára is versenybe száll a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért

2021. május 02. 15:30

Ahogy az várható volt, a DK Dobrev Klárát indítja kormányfőjelöltként. A párt vasárnap jelentette be Dobrev jelölését.

2021. május 02. 15:30
null

A Demokratikus Koalíció a várakozásoknak megfelelően Dobrev Klárát indítja ellenzéki miniszterelnök-jelöltként. A bejelentést a párt egy online rendezvényen tette meg vasárnap délután.

A rendezvény kisvideóiban rögzítették, hogy a „kevesek Magyarországán” a nyugdíjasok nehéz körülmények között élnek, a pedagógusok alulfizetettek, a Fidesz pedig tönkretette az agráriumot és az egészségügyet.

Dobrev kijelentette, hogy: „Készen állok, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP támogatásával új európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra.

Kifejtette továbbá, hogy „történelmi árulásnak” tartja a Kínához és Oroszországhoz közeledést, és a hitet és az erőt szeretné visszaadni Magyarországnak. Hozzátette, hogy közös ellenzéki programot fog képviselni, amelynek pontjairól az ellenzéki összefogás fog megállapodni, de az biztos, hogy a futball nem lesz benne. Az előválasztás céljairól úgy vélekedett, hogy itt meg kell tanulnia az ellenzéki pártoknak együtt mozogniuk, és beállniuk a legesélyesebb jelölt mögé.

Dobrev Klára mellett eddig a momentumos Fekete-Győr András és a jobbikos Jakab Péter indulása vehető fixre az ellenzéki előválasztáson, amelynek célja, hogy mind a 106 helyen egy jelöltet indítsanak.

Összesen 390 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2021. május 03. 11:07
Először (korábban) azt gondoltam Dobrev Klára lesz a jelöltjük... Aztán elgondolkodtam, és tekintve a Gyurcsány család elutasítottságát azt gondoltam okosabbak lesznek, és Karácsonyt fogják indítani, mert vele talán több sermleges szavazót lehet megszólítani... Nem így lett... Ez nekem több mindent elmond... - A baloldal magabiztosabb a kelleténél, mert úgy gondolja annyira vezetnek, hogy az említett elutasítottság nem fog játszani... (ez 2018-ban nem jött be... ott elhitték saját korábbi "lódításukat" arról, hogy vezetnek...) - Talán Karácsony önjáróvá válásától is jobban félnek mint korábban.. (feltehetően a főpolgármestersége tapasztalata vitte őket ebbe az irányba... Kezdetben nagyon kézben volt, de talán manapság sokallja az irányítást...) - Talán Brüsszelben sem lájkolják annyira Dobrev Klárát a kavarásaival, mert ha ott ígéretes karrier látszódna számára, akkor nem dobná, holmi magyar miniszterelnökség miatt... (vagy ... azt gondolják, hogy, ha nem sikerül itthon nagyot dobni akkor a Brüsszeli lehetőség még mindíg megmarad... Bár nem tudom mennyire tudná tolni a májert egy vesztes választás után... Tehát én a helyükben itt egy kicsit jobban átgondoltam volna a dolgokat...) Összegezve... Talán túl nagy vonzerő volt a helyreállítási alap pénzesőben való részvétel vonzereje, ahhoz, hogy kockáztassanak Dobrevvel... Zárógondolat... Most fogadni mernék bárkivel, hogy ha ők nyernének (és mivel 2023-ig még igényelhető) az uniós hitelt is felvennék... És a korábbi kormányzásukhoz hasonló hatékonysággal fel is használnák... No ezt el kéne kerülni...
kitiltott
2021. május 03. 08:22
Kilövési engedély megadva Jakab Péterre.. Fegyőr már nem játszik.. Karigeri meg nem fog indulni.. Vagy ha indul harmat gyenge hiteltelen kampánya lesz
Vainamoinen
2021. május 03. 06:20
Bolgar tehen, az otvenhatos kivegzo osztag Apro nagyapaval, reszeges orszaglezulleszto ferjjel, a budosbunko Jakabbal versenyez, ki tud nagyobbat hazudni.
bagira
2021. május 03. 01:29
Van benne valaki. https://www.youtube.com/watch?v=-N_m0fKcUcs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!