Adómentes minimálbérrel kampányol az egyesült ellenzék

2021. május 18. 13:00

Az MSZP adómentes minimálbérre vonatkozó javaslata egész biztosan a közös ellenzék programjának része lesz – nyilatkozta Szakács László a Spirit FM-nek.

2021. május 18. 13:00

Az MSZP-s Szakács László a Spirit FM Aktuál című műsorának vendége volt kedden, ahol közölte: mivel annak a pártnak a tagja, amely Karácsony Gergelt támogatja, így természetesen beáll a főpolgármester által létrehozott 99 Mozgalomba.

A képviselő szerint aki minimálbért keres, 25 ezer forinttal többet kap majd kézhez,

„Csak azoknak lesz adójóváírás, akik kevesebbet keresnek, mint az úgynevezett medián bér, ami a legközépsőbb bér, ez 321 ezer forint, tehát aki ennél kevesebbet keres – 2 millió 300 ezer magyar emberről van szó –, őnekik nőne a bérük” – magyarázta a politikus.

Hétfőn tárta az országgyűlés elé javaslatát az MSZP

Szakács László a szociális bérlakásokat érintő törvényjavaslat kapcsán úgy vélte: „nagy a veszélye annak, hogy nem a rászorulók, hanem a nyerészkedők járnak majd jól vele”.

A fidesz képviselői hétfőn a Gazdasági bizottság ülésén már nemet mondtak az MSZP adómentes minimálbérre vonatkozó javaslatára. 

Az MSZP javaslata szerint 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések, az adócsökkentés révén pedig mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna. A baloldali párt hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint áprilisban 5,1%-kal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál, a februári 3,6%-os minimálbér-emelés ezért szerint csak arra volt elég, „hogy a dolgozók az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban”. 

(MTI, ATV)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MRN11
2021. május 19. 21:25
Jutalmazzuk a lustaságot? Aki nem tanult még csak egy szakmát sem és csak minimálbéres munkát kap, de arra van (esze), ösztöne, hogy egy szakajtó gyereket csináljon a semmire, annak emeljük a fizetését azoknak a kárára, akik hajlandóak tanulni, dolgozni, és felelős szülők? Ha ezeknek a kezébe kerül a kormány, az országnak kapáltak...
utze
2021. május 19. 13:03
Biztosan nem lesz minimálbérre bejelentve a fél ország, és nem fog nőni a feketegazdaság sem. Illetve a nem minimálbért keresők is jó néven fogják venni az őket sújtó 40%-os SZJA-t.
ThunderDan
2021. május 18. 19:30
(ásít) Ezeknek tényleg nincs komolyabb tervük, mint visszaterni 2002-2010-hez? Ezekhez képest a KovácsLaca-Medgyessy-RonWerber csapat maga volt az innováció...
brekker
2021. május 18. 18:37
Mint fentebb is írták, a több gyerekesek nem csak az adót, hanem a tb járulékot is megspórolhatják. Nekik egyértelmű visszalépés lenne az adómentes minimálbér. Hacsaknem még járulékot se kellene fizetni a minimálbér után. Az lenne az igazi kánaán. Miközben megemelik a legkisebb nyugdíjakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!