Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója a gátlástalan időhúzás és a szomorú kabaré skáláján mozog

2021. április 08. 15:26

A „kórházi kamerázás” megengedésénél sokkal egyszerűbben is segíthetné a kormány a sajtót, ha akarná.

2021. április 08. 15:26
Bogatin Bence

„A kórházi riportoknál van azonban egy sokkal alacsonyabb érzékenységi fokú műfaj, amellyel a kormány könnyedén segíthetné a hőn áhított hiteles tájékoztatást, ha akarná: ez pedig az online sajtótájékoztató.

Ez – az Operatív Törzs sajtótájékoztatóira vonatkoztatva – ugyanúgy részét képezte a 28 szerkesztőség által megfogalmazott kéréseknek, ám mintha totálisan elsikkadt volna mind a kormány reakciói között, mind a akár a nyílt levélről a független platformokon folyó diskurzus során.

Egyfelől az Operatív Törzs sajtótájékoztatóiról már lassan egy egész éve megállapíthattuk, hogy a valódi életmentő információk átadásának terepe helyett sokkal inkább a gátlástalan időhúzás és a szomorú kabaré skáláján mozog, a nyunyóka-gate-től egészen addig, hogy halálosan komolyan beolvasnak olyan kérdéseket, minthogy nem Müller Cecília dublőre kapta-e meg az oltást a az igazi tisztifőorvos helyett.

Másrészt pedig az Operatív Törzs sajtótájékoztatójáról az is bebizonyosodott az elmúlt egy évben, hogy ha a kormány érdemben dönt valamiről a járvány kezelésével kapcsolatban, azt semmiképp nem Müller Cecíliától tudjuk meg először.

Egy, a kormányhoz hasonlóan komoly időprés alatt dolgozó közhatalmi szervnél, a Főpolgármesteri Hivatalnál például meg lehetett oldani, hogy interaktív online sajtótájékoztatóra kerüljön sor újságírók részvételével méghozzá több alkalommal is. 

Az Operatív Törzs a múlt héten egész egyszerűen zárójelbe tette a sajtókérdések blokkját, egy két héttel ezelőtti kormányinfón pedig ugyancsak nem kerülhetett sor az előre (!) beküldött újságírói kérdések megválaszolására, mert a kormány tagjainak vissza kellett menni az éppen zajló kormányülésre. Olyan attitűd ez, ami nem az elmúlt időszak fejleménye, hanem gyakorlatilag létrejötte óta a NER sajátja, a járvány csupán extra kifogásként szolgál csak ehhez.”

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. április 09. 15:18
sajtó? te kis bolsi pincsi!
Szedlacsek
2021. április 09. 12:34
Te ki a szar vagy? Egy eltévedt vujity trvtko?
Hoked_ly
2021. április 09. 11:18
Bogatin! Már megint egy trutymó nevű külföldi faszkalap osztaná az észt Magyarországon!
Krupp Skya
2021. április 09. 05:50
Bogatin apátiában Karácsony lapátiában Az ásóra nem találtam jó rímet. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!